Právě vysíláme

Zpěvačka DUFFY ostře kritizuje NETFLIX! Film 365 DNÍ podle ní propaguje sexuální otroctví

6. července 2020 8:10
Zpěvačka DUFFY ostře kritizuje NETFLIX! Film 365 DNÍ podle ní propaguje sexuální otroctví

Erotický film 365 dní se stal hitem streamovací služby Netflix a na prvních příčkách nejsledovanějších snímků se drží i v České republice. Ne všem se však zamlouvá a například zpěvačka Duffy se proti němu ostře vymezila.

Ačkoliv je děj filmu velmi banální, právě díky erotickým scénám je snímek 365 dní velmi úspěšný. Příběh o ženě, kterou unese mafián a dá jí rok na to, aby se do něj zamilovala, viděly už miliony lidí a stal se z něj hit. Zpěvačka Duffy však tvrdí, že nepřímo propaguje násilí, sexuální otroctví a únosy.

Zpěvačka napsala otevřený dopis řediteli Netflixu Reedu Hasingsovi, kde své znepokojení z filmu jasně popisuje. „Nechci být v pozici, abych vám musela psát, ale mé vlastní utrpení mě nutí, abych tak učinila, a to především kvůli násilné zkušenosti, kterou jsem si prošla a vy jste se jí rozhodli prezentovat jako „erotiku pro dospělé“,“ napsala Duffy, která byla v minulosti opravdu unesena, omámena a znásilněna.

„Když jsem byla unesena a znásilněna, měl jsem štěstí, že jsem vyvázla živá. Příliš mnoho lidí, ale tolik štěstí nemělo. A teď musím být znovu svědkem těchto tragédií? Kde si může člověk stěžovat? Musím se na vás proto obrátit písemně! Kdokoliv, kdo vykřikuje, že je „je to jen film“, má velký podíl na tom, jak veřejnost může vnímat sexuální otroctví,“ dala najevo Duffy své znepokojení. Jak se k tomu vyjádří Netflix? To uvidíme…

 

Zdroj: Cosmopolitan

Články, které by tě mohly zajímat