Právě vysíláme

Zpěvačka LIZZO čelí podezření z plagiátorství! Prý bez schválení použila melodii hitu z devadesátých let

21. října 2019 16:10
Zpěvačka LIZZO čelí podezření z plagiátorství! Prý bez schválení použila melodii hitu z devadesátých let

Americká zpěvačka Lizzo má problém. Autorka známého hitu z devadesátých let ji totiž podezírá z plagiátorství kvůli letošní písničce Juice. Hrozí Lizzo soud?

Nepříjemná situace

Ačkoliv se singl Juice nedočkal příliš vysokého postavení v celosvětových singlových hitparádách, tato rytmická skladba se stala jedním z komerčně nejúspěšnějších hitů na světě. Ne všichni ale měli z úspěchu této pecky obrovskou radost. Jedna z těchto lidí byla například zpěvačka CeCe Peniston. Podle starší hudební hvězdy se skladba Juice příliš podobá jejímu hitu Finally, jenž byla jedna z nejpopulárnějších skladeb devadesátých let. Peniston dala svoje pocity vůči podobě mezi písničkou Juice a jejím hitem Finally jasně najevo na Instagramu.

Text v překladu zní:
(Hudební manažer) Bendaworld mi poslal tohle video. Je to jasný důkaz porušení autorských práv, CeCe Peniston versus Lizzo. Mrkněte na to. Mimochodem, miluji její hudbu.

CeCe Peniston následně dala najevo, že se v případném sporu se zpěvačkou Lizzo chce vyhnout soudu. „Je to opravdu citlivé téma,“ uvedla zpěvačka na sociálních sítích, „miluji hudbu od Lizzo, můj jediný problém je, že text a melodie k mé písni Finally nyní tvoří součást její písně Juice. Chtěla bych tento problém vyřešit pozitivním stylem.“

Zpěvačka Lizzo se k novým podezřením zatím nevyjádřila.

Poslechněte si obě písničky níže. Nejprve Juice:

A následně Finally:

Jsou si tyto dvě skladby až příliš podobné? Napište nám váš názor do komentářů!

Zdroj: Metro UK, YouTube, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat