Právě vysíláme

Zpěvák Kelly Family dostal pokutu za dětskou práci, na pódiu si zazpíval se svým synem

13. února 2021 12:10
Zpěvák Kelly Family dostal pokutu za dětskou práci, na pódiu si zazpíval se svým synem

Zpěvák Angelo Kelly z populární formace Kelly Family dostal v Německu pokutu za porušení nařízení na ochranu dětí. V roce 2019 totiž během koncertu pozval na pódium svého tehdy čtyřletého syna, který s ním zpíval přes půl hodiny.

Malý William, nejmladší z Kellyho pěti dětí, vystupoval během letního koncertu pod širým nebem na zámku Eyrichshof. „Během vystoupení stál nezletilý William na scéně nejméně 30 minut, během nichž hrál, zpíval a uvedl vlastní píseň… To lze na základě zákona na ochranu před zaměstnáváním dětí považovat za dětskou práci,“ zdůvodnil soud, proč se rozhodl zpěvákovi pokutu uložit.

Devětatřicetiletý Kelly, který teď musí zaplatit v přepočtu asi 77 000 korun, tvrdí, že žádný zákon neporušil. „Jako pro otce je pro mě dobro mých dětí to nejdůležitější… Williama jsem nikdy k vystupování na našich koncertech nenutil. Pokud to dělal, tak proto, že sám chtěl,“ napsal Kelly na Facebooku.

Celou věc řeší člen skupiny Kelly Family se svým právníkem Julianem Ackermannem, podle kterého taktéž porušení zákonu nedošlo. Tvrdí, že krátké vystoupení po boku otce, matky či sourozenců nelze považovat za dětskou práci.

Německý zákon na ochranu dětí zakazuje zaměstnávání nezletilých do 15 let. Pro hudební vystoupení platí výjimky, s předchozím souhlasem úřadů mohou děti od tří do šesti let vystupovat dvě hodiny denně, ale jen v době od 8:00 do 17:00 hodin. William Kelly se na pódiu objevil večer po 20:00 hodině.

Zdroj: ČTK, ShutterStock, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat