Právě vysíláme

Zpěvák přirovnal vládní opatření ke koncentráku, v SuperStar skončil

9. ledna 2021 13:10
Zpěvák přirovnal vládní opatření ke koncentráku, v SuperStar skončil

V Německu právě probíhá natáčení castingových dílů soutěže Německo hledá SuperStar. Původně se v show měl objevil i zpěvák a porotce Michael Wendler, kvůli nevybíravým narážkám na vládu a přirovnání opatření ke koncentráku ale v televizi RTL nadobro skončil.

„Koncentrační tábor Německo? Je to jednoduše opovážlivé, co si tato vláda dovoluje! Zavírání svobodných a nevinných lidí je proti lidské důstojnosti,“ citoval Wendlera web CNN Prima News.

Zpěvák opovážlivá slova sice zpěvák nepronesl během natáčení, ale i za jejich zveřejnění na svém účtu služby Telegram dostal okamžitý vyhazov. Z doposud natočených materiálů chystané série SuperStar muzikanta navíc vystříhají.

Wendler svým výrokem vyvolal obrovské pozdvižení, zkritizovali ho nejen politici, ale také jeho kolegové z branže. Stanice Schlager Radio B2 dokonce odmítlo hrát jeho písně. „Překročil tím hranici nevkusu,“ uvedl šéf Oliver Dunk.

Hudebník se sice snažil z vlastní chyby vymluvit, když uvedl, že zkratkou KZ, která se v Německu používá pro koncentrační tábory, myslel krizové centrum, to už mu však nepomohlo. A podobně skončil také s prohlášením na svém instagramovém účtu.

„Odmítám všechna obvinění z antisemitismu. Nejsem ani popíračem holocaustu, ani nebagatelizuji nacistické zločiny,“ napsal Wendler, který kvůli svému předchozímu výroku přišel nejen o práci, ale pravděpodobně také o spoustu příznivců.

Zdroj: CNN Prima News, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat