Právě vysíláme

Zpěváka, který zneužíval děti, pobodali spoluvězni, bojuje o život

7. srpna 2023 10:02
Zpěváka, který zneužíval děti, pobodali spoluvězni, bojuje o život

Ian Watkins býval členem britské formace Lostprophets. Sestava ukončila činnost, když byl frontman obviněn z pedofilie. Zneužít měl celkem třináct dětí, pokusit se měl dokonce o znásilnění kojence. Ve vězení je už desátým rokem. Spoluvězni ho o víkendu měli pobodat, nyní muzikant bojuje o život.

Ian Watkins se stal terčem útoku spoluvězňů ve West Yorkshiru. Někdejšího zpěváka formace Lostprophets měli v sobotu ráno pobodat tři muži. Podle mluvčího policie jsou jeho zranění natolik vážná, že aktuálně bojuje v nemocnici o život. Více incident odmítl komentovat. Ostraha ho podle Daily Mirror měla osvobodit až šest hodin poté, co ho spoluvězni několikrát napadli.

Watkins byl v roce 2013 odsouzen k devětadvaceti letům ve vězení, přičemž po propuštění bude ještě šest let v podmínce. Do vězení se frontman Lostprophets dostal kvůli sexuálnímu zneužívání dětí. Konkrétně se přiznal ke zneužití ve třinácti případech, dále k pokusu o znásilnění kojence, k osahávání ročního dítěte i k výrobě dětské pornografie.

Během svých činů měl být rocker pod vlivem drog. Právě za jejich držení policie Watkinse po domovní prohlídce 21. září 2012 zatkla. Zabaveno mu bylo rovněž velké množství počítačů a mobilních telefonů. Heslo, kterým se měl Watkins přihlašovat na svůj počítač, mělo znít. „I FUK KIDZ.“

Kapela Lostprophets vznikla v roce 1997, proslavila se především na domácí půdě. Po zatčení frontmana se sestava rozpadla, zbylí členové později založili skupinu No Devotion.