Právě vysíláme

Tvůrci na TikToku budou brzy zveřejňovat obsah pro dospělé

25. ledna 2023 13:28
Tvůrci na TikToku budou brzy zveřejňovat obsah pro dospělé

Má se jednat o krátká videa, která nebudou porušovat komunitní pravidla. TikTok oznámil, že platforma rozšíří svou funkci selekce uživatelů a umožní tvůrcům omezit viditelnost videí pouze na dospělé publikum.

Tvůrci budou mít možnost omezit uživatelům mladším 18 let sledování jejich krátkých videí, tedy pokud se budou domnívat, že jsou tato videa nevhodná pro mladší publikum. Tato nová funkcionalita je součástí trvalého úsilí TikToku vypořádat se s videy se sexuálním podtextem. Pokyny pro komunitu TikToku přitom zakazují nahotu, sexuální aktivity a sexuálně explicitní obsah.

Nyní budou moci tvůrci vymezit hraniční obscénní obsah, který neporušuje pokyny pro komunitu od dospívajícího publika. Rozdělování obsahu pro různé věkové kategorie bylo poprvé testováno na platformě TikTok Live a tato funkce se nyní zavádí i pro běžné tvůrce krátkých videí. Během následujících týdnů bude funkcionalita zpřístupněna celosvětově.

V červenci společnost TikTok představila systém hodnocení obsahu, jehož cílem je zabránit tomu, aby se nevhodný obsah dostal k dospívajícím uživatelům. V tiskové zprávě TikTok upřesnil své představy: „Protože jsme identifikovali obsah jako sexuálně sugestivní nebo explicitní, zabránili jsme účtům mladistvých ve sledování více než 1 milionu videí se zjevně sexuálně sugestivním vyzněním, a to jen za posledních 30 dní,“ stojí v prohlášení.

TikTok však stále nepřišel s žádnou metodou pro ověření věku uživatelů. V současné době musíte být starší 13 let, abyste mohli používat plnou verzi aplikace, ale při registraci není věk ověřován.

TikTok čelil tlaku ze strany zákonodárců, rodičů a odborníků na duševní zdraví, kteří tvrdí, že TikTok vystavuje mladé lidi riziku konzumace potenciálně škodlivého obsahu. „Naším cílem bylo vždy zajistit, aby naše komunita, zejména dospívající na naší platformě, měla na TikToku bezpečné, pozitivní a radostné zážitky. Již jsme učinili mnoho kroků, abychom zajistili, že jejich feed bude plný obsahu, který je pro ně vhodný, a tato vylepšení znamenají důležitý další krok k dosažení tohoto cíle.“

Tolik oficiální vyjádření vedení sociální sítě, která se v mnoha zemích potýká s nedůvěrou hlavně kvůli obavám z předávání soukromých dat čínské vládě. TikTok má totiž čínské provozovatele, což se nelíbí nejen americkým zákonodárcům… Teď budou mít kritici další důvod ke stížnostem, mohou poukazovat na mravní ohrožení mláděže.

Články, které by tě mohly zajímat