Právě vysíláme

Barbora Strýcová definitivně ukončila tenisovou kariéru

6. září 2023 11:15
Barbora Strýcová definitivně ukončila tenisovou kariéru

Tenistka Barbora Strýcová sehrála poslední utkání kariéry. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně ukončila rozlučkové turné prohrou ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry na US Open, kde nestačila po boku Mexičana Santiaga Gonzáleze na japonsko-chorvatský pár Ena Shibahara, Mate Pavič 4:6, 6:7.

Bývalá světová jednička ve čtyřhře Strýcová ukončila kariéru kvůli těhotenství v roce 2021. Po narození syna Vincenta se vrátila letos v dubnu na krátkodobé turné. Zúčastnila se turnajů v Madridu, Římě, Birminghamu, Eastbourne i grandslamového Wimbledonu, kde vyhrála stejně jako v roce 2019 s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej titul ve čtyřhře. S domácími diváky se rozloučila během srpnového Prague Open.

„Jsem strašně ráda, že jsem se k návratu odhodlala. Ani jsem si nepředstavovala, že se mi comeback takhle povede,“ citovaly Strýcovou servery iDnes.cz a iSport.cz 

Strýcová definitivně uzavřela kariéru na US Open. Na posledním grandslamovém turnaji sezony vypadla v 1. kole dvouhry s Estonkou Kaiou Kanepi a další působení s Markétou Vondroušovou ve čtyřhře zhatily před osmifinále zdravotní potíže její spoluhráčky.

„Asi mi to víc dojde, až mi přijedu domů, vše si sedne a budu vědět, že mě nic moc nečeká. To mě asi doběhne. Mám nějaké emoce, ale zatím je to dobré. Horší to bylo v Praze. Tam jsem ale věděla, že ještě jedu sem. Teď nejedu vlastně nikam, takže jsem taková prázdná,“ doplnila Strýcová pro Radiožurnál Sport.

Na okruhu WTA získala Strýcová dva tituly ve dvouhře a 32 ve čtyřhře. Šestkrát triumfovala v týmovém Fed Cupu a po boku Lucie Šafářové vybojovala také bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016. Ve dvouhře jí patřilo nejlépe 16. místo, na grandslamu se dostala nejdále do semifinále Wimbledonu před čtyřmi lety.

Česko-mexický pár zahájil utkání proti Shibaharové s Pavičem lépe a vedl v prvním setu 3:1. Od té doby však Strýcová s Gonzálezem uhráli jen jednu hru a úvodní sadu po 34 minutách ztratili. Ve druhém setu si oba páry držely servis až do zkrácené hry. Ve vyrovnané koncovce se Strýcové a Gonzálezovi podařilo odvrátit jeden mečbol, druhý však už soupeři využili.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat