Právě vysíláme

Český úspěch na Wimbledonu. Markéta Vondroušová si zahraje o titul

13. července 2023 15:57
Český úspěch na Wimbledonu. Markéta Vondroušová si zahraje o titul

Markéta Vondroušová si zahraje o titul. V semifinále Wimbledonu porazila ve dvou setech Elinu Svitolinu a v sobotu se utká o svůj první grandslam. Stát proti ní bude buď Aryna Sabalenko, nebo Uns Džábir.

Markéta Vondroušová postoupila do finále Wimbledonu. Česká tenistka porazila v semifinále na trávě v All England Clubu Ukrajinku Elinu Svitolinu za hodinu a 16 minut dvakrát 6:3. O první grandslamový titul se utká v sobotu se světovou dvojkou Běloruskou Arynou Sabalenko, nebo loňskou finalistkou Uns Džábir z Tuniska.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova postoupila do grandslamového finále podruhé v kariéře. O titul neúspěšně bojovala před čtyřmi lety na Roland Garros. Vondroušová dál prožívá na trávě v Londýně nejlepší tažení v kariéře, dosud zde byla nejlépe předloni ve 2. kole.

Tenistka 1. ČLTK Praha je další Češkou ve finále Wimbledonu po dvou letech. V roce 2021 bojovala v All England Clubu o titul Karolína Plíšková. Dosud poslední českou vítězkou je Petra Kvitová, která travnatý grandslam vyhrála v letech 2011 a 2014.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat