Právě vysíláme

Čvančara v problémech kvůli drogám? Sparta se hráče zastala, plánuje podat trestní oznámení

7. května 2023 8:10
Čvančara v problémech kvůli drogám? Sparta se hráče zastala, plánuje podat trestní oznámení

Fotbalová Sparta Praha popřela, že by její hráči Tomáš Čvančara a Jan Mejdr měli pozitivní testy na kokain. Letenský klub dnes oznámil, že kvůli článku, který se v pátek objevil na webu Ruik.cz, podá trestní oznámení. V něm autor David Beňo uvedl, že je Čvančara vyšetřovaný PČR kvůli distribuci drog.

Server Ruik.cz vydal v pátek článek o údajných potížích fotbalistů Tomáše Čvančary a Jana Mejdra s drogami. Stálo v něm, že Čvančara měl drogy distribuovat a vyšetřovat ho má Policie České republiky. Právě prošetřování hráče policií Sparta následně ve svém prohlášení dementovala.

„Došlo k nevratnému pokusu o poškození klubu a osobního života hráčů. Jejich zájmy bude klub hájit všemi dostupnými prostředky,“ uvedl klub. „Článek byl nedlouho po zveřejnění ze všech veřejných platforem stažen, což samo o sobě dokládá jeho nedomyšlenost, lživost a manipulativnost, nicméně s ohledem na okamžité masivní šíření na sociálních sítích i tak došlo k nevratným škodám. Proto se bude klub bránit a podá trestní oznámení,“ oznámila Sparta.

„Tento článek nemá s relevantní žurnalistickou prací absolutně nic společného. Vyvolal však nenávist a poškodil hráče i náš klub,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Oba hráči se podle klubového prohlášení rozhodli nechat otestovat na drogy. Čvančara měl test negativní. Mejdr ho podstoupí po nedělním utkání v Olomouci. Čvančara hrál naposledy 26. dubna proti Plzni, od té doby je na marodce se svalovým zraněním.

V dubnu vedení Sparty vyřadilo z týmu záložníka Jakuba Jankta, který se při silniční kontrole odmítl podrobit testu na drogy.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat