Právě vysíláme

Fanoušci v Saudské Arábii požadují vyhoštění Ronalda, při odchodu ze hřiště si sahal do rozkroku

21. dubna 2023 9:10
Fanoušci v Saudské Arábii požadují vyhoštění Ronalda, při odchodu ze hřiště si sahal do rozkroku

V Saudské Arábii nejsou zákony tak benevolentní, jak je Ronaldo zvyklý z Evropy. Za obscénní gesto, kdy si při odchodu ze hřiště sahal do rozkroku, si vysloužil veřejné pohoršení. Mluví se dokonce o jeho deportaci ze země.

K incidentu došlo během utkání Al Nassru proti Al Hilalemu, ve kterém se hráči příliš nedařilo. Nejdříve mu neuznali gól, posléze sundal protihráče a obdržel žlutou kartu. Při odchodu ze hřiště si pak za skandování fanoušků Messi, Messi“ sahal do rozkroku, jako by jim chtěl poslat vzkaz. A ačkoliv se zástupci klubu dušují, že byl fotbalista zraněný, a proto se dotýkal rozkroku, fotbaloví příznivci mají jasno.

A nejen oni. Právnička Nouf bin Ahmed na sociálních sítích obvinila Ronalda z veřejného pohoršování a nechala se slyšet, že chystá petici, která by zajistila Ronaldovu deportaci ze země. „Jeho chování je neomluvitelné. Tenhle arogantní člověk by měl být vyhoštěný a naše děti uchráněny před touto špínou,“ napsala.

Do Al Nasrru Ronaldo přišel v lednu poté, co veřejně kritizoval svůj tehdejší klub Manchester United. Obvinil vedení z toho, že po smrti jeho syna nebylo dostatečně empatické, když musela jeho novorozená dcera na týden znovu do nemocnice. „Nevěřili mi, že je nemocná,“ uvedl v rozhovoru pro TalkTV. Následně se několikrát nepohodl s trenérem Erikem ten Hagem, kdy dokonce předčasně odešel ze zápasu, když ho nechal sedět na lavičce.

Al Nassru fotbalista podepsal smlouvu do roku 2025, ročně by si přitom měl přijít na astronomickou částku 4,8 miliardy korun. Nabídku ze Saudské Arábie přitom Ronaldo dostal už v létě, tehdy se ale rozhodl pokračovat v Manchesteru, kam se vrátil po dvanácti letech.

Články, které by tě mohly zajímat