Právě vysíláme

Příčina úmrtí Romana Čechmánka je nejasná, policie nařídila pitvu

13. listopadu 2023 12:16
Příčina úmrtí Romana Čechmánka je nejasná, policie nařídila pitvu

Za úmrtím Romana Čechmánka nestojí druhá osoba a s velkou pravděpodobností nešlo ani o sebevraždu. Příčina smrti olympijského vítěze zůstává nejasná, policie proto nařídila soudní pitvu. Jak uvedly osoby blízké hráči, v sobotu se necítil dobře a nevyjel na plánovaný zápas starších žáků týmu z Uherského Hradiště.

„Protože koronerka nemohla na místě určit příčinu úmrtí, byla nařízena zdravotní pitva. Policisté vyloučili cizí zavinění smrti,“ řekla Novinkám mluvčí policie Monika Kozumplíková. O sebevraždu se podle ní zřejmě nejednalo.

Zlínský rodák měl v posledních letech vážné finanční problémy. V červnu mu olomoucký vrchní soud potvrdil tříletý trest vězení s podmíněným odkladem na pět let za podvod. Podle soudu se ho dopustil během podnikání.

Čechmánek na turnaji století v Naganu dělal náhradníka Dominiku Haškovi. Z mistrovství světa měl tituly z let 1996, 1999 a 2000 a také dvě bronzové medaile. Na klubové scéně zářil v dresu Vsetína a získal s ním pět extraligových titulů.

„Kromě statistik, které měl vynikající, ho fanoušci i spoluhráči milovali díky jeho osobnosti, výraznému brankářskému stylu a odhodlání chytit puk,“ uvedl na sociální síti X prezident hokejových operací Flyers Keith Jones. „Jeho odchod v tak nízkém věku nám všem láme srdce. Naše myšlenky a modlitby jsou v tomto těžkém období s jeho rodinou,“ dodal.

Hráčskou kariéru ukončil Čechmánek v roce 2009, později začal trénovat ve Valašském Meziříčí nebo Hodoníně. Naposledy působil od ledna jako šéftrenér mládeže v Uherském Hradišti. Vedl oba týmy starších žáků a jedno mužstvo mladších žáků.

„Byl plný energie, odhodlaný pomoci zdejšímu klubu v rozvoji mládežnického hokeje. Práce trenéra jej bavila a naplňovala,“ řekl Deníku bývalý útočník Jaroslav Balaštík, nyní hokejový agent, který se s Čechmánkem na stadionu takřka denně potkával.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat