Právě vysíláme

7 tipů, jak zaručit dokonalé první rande

12. června 2018 14:10
7 tipů, jak zaručit dokonalé první rande

První rande je většinou nejkomplikovanější částí jakéhokoliv vztahu. Je téměř nemožné, aby člověk prožil první rande aniž by o sobě nějak pochyboval. Máme pro vás proto dobrou zprávu: Nemusí tomu tak být! Existují totiž prokázaná znamení, že rande proběhlo úspěšně. My jsme si jich pro vás pár připravili, abyste z příštího rande neměli trému.

Je červen a dá se říct, že atmosféra lásky z května stále přetrvává. Americký prezident se poprvé v historii sešel se severokorejským vůdcem, Meghan Markle a Prince Harry se vrátili z líbánek a Evropa 2 vydala svůj nový klip. Právě díky pozitivní atmosféře ve vzduchu je červen perfektní čas vzít někoho poprvé na rande. První rande je vždycky stresující záležitost a příprava je proto velmi důležitá. Nebojte se, máme pro vás sedm tipů, které vám celý proces ulehčí.

ČTĚTE TAKÉ: Svět podle Victorie: První rande

1. Konverzace

Nejdůležitější ze všech. Je nezbytné, aby jste si jako pár měli co říct a abyste si v konverzaci rozuměli. Není nic horšího, než být s někým, kdo vás nepustí vůbec ke slovu, nebo někdo, kdo vám odpovídá stručně a bez jakéhokoliv zájmu. Musíte si najít správný balanc mezi posloucháním a povídáním. Je bonus, když máte podobné zájmy, protože poté plyne konverzace snadněji. Je vždycky lepší, když pozvete někoho na rande, koho už nějakou dobu znáte nebo koho jste už párkrát potkali. Lépe se potom hodnotí, jestli máte podobné zájmy a jestli si padnete do oka!

2. Místo

Místo je velmi důležité, protože to znázorňuje váš vkus a způsob, kterým se chcete prezentovat. Ne všem se líbí extravagantní restaurace v pětihvězdičkovém hotelu! Když jde o výběr místa, tak je důležité si uvědomit, že vy tu druhou osobu chcete poznat trochu lépe. Proto bychom vám doporučili vyhnout se kinům a hlučným diskotékám, alespoň na první rande.

3. Nesahat na telefon

Chápeme, že v jednadvacátém století se těžko člověk vyhne používání mobilních telefonů v každodenním životě. Na druhou stranu, existují chvíle, kdy mobily prostě musí zůstat mimo. Například při prvním rande. Představte si, že právě popisujete vtipný zážitek a člověk, se kterým sedíte (ať už muž, či žena), vytáhne mobil a začne si něco psát. Rozhodí vás to psychicky, budete mít pocit, že nejste dost zajímavý a budete chtít odejít. Mobil prostě na první rande nepatří!

4. Pochvala

Je vždycky fajn, když buď vy někoho pochválíte, nebo jste pochváleni někým jiným. Zvedne vám to sebevědomí, zlepší náladu a je docela vtipné pozorovat, jak lidé reagují na komplimenty.

5. Jídlo

Pokud jste si vybrali restauraci, či jídelnu na první rande, je vždycky lepší ji mít předem vyzkoušenou. Zaprvé budete působit sofistikovaně, když budete přesně vědět, co vaří dobře a co ne. Zadruhé můžete mít lepší odhad toho, kolik celé rande bude stát (pokud to vaší společnici či společníkovi chcete zaplatit)!

6. Úsměv

Ať se děje cokoliv, důležité je se smát. Však první rande ještě nic neznamená, nežádáte nikoho o ruku. Je třeba si to užít a trochu se pobavit! Jak zpívá Nat King Cole: „Směj se, i když se ti láme srdce“.

7. Rozloučení

Existuje klišé, že první rande musí končit pusou nebo jakýmsi „intimním sblížením“. Je sice fajn, když rande takto končí, nicméně nelze tohle brát jako samozřejmost. Člověk si vytvoří v hlavě iluzi a je zklamaný, pokud se rande nevyvine podle jeho představ. Proto je důležité se loučit tak, jak člověk cítí za vhodné. Pokud rande proběhlo úžasně, tak pusa na závěr bude určitě vítána. Jinak stačí objetí a úsměv. Na ostatní je čas!

6 důvodů, proč musíte přestat být tak příšerně hodná

Články, které by tě mohly zajímat