Právě vysíláme

Apple představil nové iPhony. Největším posunem je u nich podpora 5G sítí

14. října 2020 12:10
Apple představil nové iPhony. Největším posunem je u nich podpora 5G sítí

Společnost Apple dnes představila novou generaci svých chytrých telefonů iPhone. Oznámila, že všechny přístroje z nové řady iPhone 12 budou schopny využívat mobilní sítě páté generace (5G).

„Dnešek je pro iPhone začátkem nové éry,“ prohlásil na prezentaci šéf podniku Tim Cook. Na včerejší Keynote zazněla při představování nových iPhonů  jedna zásadní novinka. Společnost Apple v rámci úspor i ekologické šetrnosti odstranila z balení svých nových iPhonů nabíjecí adaptéry a Lightning sluchátka. Lisa Jackson v průběhu Keynote zdůraznila, že odstraněním zmíněného příslušenství z krabiček nových iPhonů se podaří výrazně snížit uhlíkovou stopu, ale také eliminovat těžbu a použití vzácných materiálů. Výsledkem této zásadní inovace balení je ale také podstatně tenčí krabička.

Cena základního modelu iPhone 12 s úhlopříčkou 6,1 palce bude v České republice začínat od 24 990 Kč. Firma nabídne rovněž verze mini, Pro a Pro Max. Cena verze mini s úhlopříčkou 5,4 palce bude začínat od 21 990 Kč. Verze Pro se bude prodávat od 29 990 Kč a verze Pro Max od 33 990 Kč.

 

Analytička Katy Huberty ze společnosti Morgan Stanley minulý týden předpověděla, že Apple by v letošním roce mohl prodat rekordních 240 milionů iPhonů, a to mimo jiné díky zájmu o 5G technologii. Analytik Jake Dollarhide ze společnosti Longbow Asset Management nicméně upozorňuje, že na poptávku po iPhonech by v letošní předvánoční sezoně mohla mít negativní vliv pandemie Covidu-19. „Domnívám se, že o těchto Vánocích bude prodej iPhonů obtížnější,“ uvedl.

 

Zdroj: ČTK, Apple

Články, které by tě mohly zajímat