Právě vysíláme

APPLE uvádí na trh nový počítač. Říká se mu struhadlo a je terčem posměchu kvůli přemrštěné ceně jednoho komponentu

13. června 2019 12:10
APPLE uvádí na trh nový počítač. Říká se mu struhadlo a je terčem posměchu kvůli přemrštěné ceně jednoho komponentu

Poprvé po šesti letech přichází Apple s novým přírůstkem do své populární ale rovněž dosti drahé edice počítačů Mac Pro. Na podzim tohoto roku do rodiny přibude struhadlo.

Nejlevnější verzi nového Macu Pro, kterého fandové Applu ihned trefně přejmenovali na struhadlo, budete moci pořídit za 6 tisíc dolarů, což vás v přepočtu na koruny vyjde na nějakých 135 tisíc. Kromě toho ale firma počítá s uvedení speciálního monitoru s názvem Pro Display XDR, který bude stát dalších 5 tisíc dolarů. Ano, slyšíte správně. Za samotný monitor v přepočtu na koruny tedy zaplatíte 113 tisíc.

Pravda, není to jen tak obyčejný monitor, který by byl určen k běžnému brouzdání po internetu a psaní emailů. To nakonec není ani samotné „struhadlo“. Technické specifikace tu ale uvádět nebudeme, protože pokud jste správný počítačový geek, už jste o nich četli a v nás ostatních vzbuzuje nesrozumitelná skrumáž písmenek a čísel pocit, že jsme zaspali dobu.

 Ovšem je tu ještě jeden háček a tím je stojan na monitor. Apple na něj pověsil cenovku tisíc dolarů a i největším fandům tohoto počítačového giganta poklesla při této částce brada. Abychom si to tedy zrekapitulovali, monitor Pro Display XDR ve skutečnosti stojí 113 plus 22 tisíc korun, protože bez stojanu je vám monitor na dvě věci.

Mnozí společnost nyní kritizují za to, jak mohla pouhý stojan nacenit tak vysoko.

Nahrávání ... Nahrávání ...

 

Zdroj: www.businessinsider.com

Články, které by tě mohly zajímat