Právě vysíláme

Auto, které přemýšlí a vnímá vaše emoce? To není sci-fi, ale blízká budoucnost!

31. května 2018 12:10
Auto, které přemýšlí a vnímá vaše emoce? To není sci-fi, ale blízká budoucnost!

Představte si to: vzbudíte se ráno a máte blbou náladu. Nasednete do auta, které vám automaticky zapne Ranní show. Leoš s Patrikem vám pak zahrají vaši oblíbenou písničku. Pak se naladí automaticky klimatizace tak, jak ji máte rádi, a sedadla vám budou masírovat záda. Blbá nálada? Zapomeňte.

Možná se tenhle scénář zdá ulítlý, nerealistický. Jenže opak je pravdou. Inženýři automobilové značky Ford spolu s Evropskou unií, pracují na prototypu modelu Ford Focus RS, který má právě za úkol rozpoznat vaše emoce a přizpůsobovat se jim. Pokud máte špatnou náladu, auto naladí uklidňující hudbu. Pokud máte dobrou náladu, naladí vám váš oblíbený playlist.

ČTĚTE TAKÉ: 10 nejrychlejších sporťáků na světě. Který je tvůj favorit?

Naštěstí pro vyznavače tradičních vozidel to nevypadá, že by se model Fordu v nejbližší době dostal na silnice. Aby model Ford Focus RS poznal vaše emoce, musíte k autu být napojeni s pomocí senzorů. Nicméně, inženýři Fordu potvrdili, že značka bude tuto technologii vyvíjet dál a je jen otázkou času, než se přidají i ostatní. Hlavní výhoda podle nich spočívá ve zvýšené bezpečnosti, kterou tato technologie zaručuje.

Co si o tom myslíte vy? Je to krok dopředu, nebo byste radši měli klasické auto, které vás nijak nekontroluje? Napište nám do komentářů!

 

Zdroj: TheGuardian.com, autoevolution.com 

30 kamenů, jejichž zázračné účinky byste měli znát. Který vám pomůže vyrovnat se se stresem a který přitahuje peníze?

Články, které by tě mohly zajímat