Právě vysíláme

FOTO VIRAL: Muž na ulici vynadal matce, že obléká syna do sukní. Myslíš, že byl v právu?

5. září 2016 16:10
FOTO VIRAL: Muž na ulici vynadal matce, že obléká syna do sukní. Myslíš, že byl v právu?

I když chlapeček vypadá od pasu dolů jako baletka, odhodlaná žena tvrdí: nenechám nikoho, aby mu říkal, co má a nemá nosit.

Velký boj za svobodné rozhodování svého tříletého syna Roo rozpoutala Jen Anderson Shattuck. Stalo se to v návaznosti na zážitek, kdy si spolu vyšli na procházku do parku. Tam k nim přistoupil cizí muž a slovně na ně zaútočil.


Tohle ti přece nemůže dělat,“ spustil rozhořčeně na nechápavé dítě. „Jestli ano, tak je to špatná máma. Ty jsi kluk. Tomu se říká zneužívání dětí.“ Když pak začal oba dva nedobrovolně fotit, s výhrůžkami, ať to každý vidí, zavolala Jen policii a podala jim report.

Malý Roo, který si našel oblibu v sukních, nechápal, co se děje. Ptal se, jestli se ten zlý muž vrátí. Jestli na něj bude křičet další ošklivé věci o jeho oblečení. Bude si ho znovu fotit?

Celý příběh popsala rozhořčená matka, která stoprocentně stojí za svým synem, na svém Facebooku. „Rád si hraje s autama. Rád skládá puzzle. Rád jí švestky. A rád nosí sukýnky. Když se ho zeptáte, odpoví, že se v nich cítí dobře a odvážně,“ vysvětluje. „Neexistují žádná pravidla pro to, co můžou nosit kluci a co holky.“


Celý příběh se stal inspirativním viralem, který se šíří s hashtagem #TutusForRoo a získává mraky nových fanoušků. Jaký je tvůj názor?

Novinka ve vlasových trendech: Skrytá duha. Jdete do toho?

Články, které by tě mohly zajímat