Právě vysíláme

Samsung je stále jedničkou na trhu. Apple čelí propadu a předběhla ho konkurence

7. května 2019 12:10
Samsung je stále jedničkou na trhu. Apple čelí propadu a předběhla ho konkurence

Analytická společnost Strategy Analytics zveřejnila výsledky prodeje chytrých telefonů za první čtvrtletí letošního roku. Kdo trh opět ovládl a která značka si výrazně polepšila? Podívejte se s námi na výsledky. Co na ně říkáte?

Jak je podle výsledků jasné, na trhu stále vede společnost Samsung, která prodala více než 71 milionů telefonů. Podle Strategy Analytics má na tom své zásluhy i fakt, že firma vyrábí i méně kvalitní telefony za nižší ceny pro nenáročné klienty.

Druhé místo žebříčku ovládla překvapivě firma Huawei, která i přes obří skandál s odposlechy a nařčením ze špionáže dokázala prodat přes 59 milionů smartphonů. Největší zisky pak získala společnost v Číně, kde se smartphony teto značky těší veliké oblibě. Huawei navíc  chystá představení ohebného telefonu Mate X.

Začátek roku 2019 nebyl příliš šťastný pro Apple. Kdysi úspěšná dvojka na trhu totiž skončila až za svými konkurenty a podle výsledků prodala „pouhých“ 43 milionů chytrých telefonů. Hlavním důvodem propadu mají být slabší prodeje v Číně, vysoké ceny telefonů,  menší zájem lidí o modernější přístroje a také řada průšvihů, se kterými se Apple musel potýkat. Ty nejzajímavější z nich najdete ZDE.

 

První podoba skládacího telefonu značky Huawei

 

Zdroj: Strategyanalytics.com

Články, které by tě mohly zajímat