Právě vysíláme

HUAWEI se chystá k prodeji smartphonu 5G. Jeho cena má být nezvykle nízká!

19. dubna 2019 12:10
HUAWEI se chystá k prodeji smartphonu 5G. Jeho cena má být nezvykle nízká!

Čínská společnost Huawei, která je druhým největším výrobcem chytrých telefonů na světě, se chystá prodávat přístroj podporující sítě 5G. Jeho cena bude ovšem velmi nízká!

Huawei chce telefon prodávat za pouhých 600 dolarů (13 621 Kč). To je zhruba polovina sumy, jakou budou podle analytiků stát tyto smartphony příští generace.

Jak uvedl šéf marketingu pro bezdrátové sítě Peter Zhou v rozhovoru s listem Financial Times, telefony 5G za 600 dolarů přijdou na trh letos a je velmi pravděpodobné, že příští rok firma představí přístroje 5G za 300 dolarů!

Čínská firma tím hodila rukavici konkurenci, neboť právě vysoká cena chytrých telefonů je brzdou rozšíření mobilních sítí páté generace (5G). Výhodou Huawei podle analytika Bena Stantona ze společnosti Canalys je, že má pod kontrolou dodavatelský řetězec. Vyrábí vlastní sady čipů a modemů, takže neplatí licenční poplatky.

Domácí konkurent Xiaomi chce na evropském trhu nabídnout telefon 5G rovněž za 600 dolarů. Ale aby se na tuto cenu dostal, musí udělat ústupky například v kvalitě kamer a displejů.

 

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat