Právě vysíláme

Ikonické auto ze svatby PRINCE HARRYHO a MEGHAN MARKLE na prodej! Kolik bude stát?

28. srpna 2018 14:10
Ikonické auto ze svatby PRINCE HARRYHO a MEGHAN MARKLE na prodej! Kolik bude stát?

Pionýr Enzo Ferrari o modelu Jaguar E-Type kdysi prohlásil, že je to nejhezčí auto v historii. Od počátku výroby v roce 1961 do tohoto ikonického vozu nasedla řada celebrit, šlechticů nebo automobilových fanatiků a letos při svatbě Prince Harryho s Meghan Markle jsme poprvé měli možnost vidět vůz v nové podobě E-Type Zero. Jaguar do letošního roku představoval nový model pouze jako prototyp, ale Britové teď změnili názor: auto je na prodej!

Rozhodnutí vydat verzi legendárního vozu na elektrický pohon údajně vznikl z představy, že některá velkoměsta, jako třeba Londýn, v budoucnosti zakážou vjezd autům na ortodoxní motory do jejich center. Model Jaguar E-Type Zero ale zdaleka není nouzovým opatřením či znamením, že ortodoxní auta končí. Nová verze disponuje sílou 300 koní a za jedno nabití vám dojede téměř 300 kilometrů, což je sice méně, než například Muskova Tesla Model 3, ale aspoň budete mít další možnost si auto pořádně prohlédnout a pózovat v něm!

ČTĚTE TAKÉ: Automobilka SONO MOTORS představuje auto, které se pomocí solárních panelů nabíjí za jízdy!

  Jaguar zatím nezveřejnil cenu nového modelu E-Type Zero, ale spekuluje se, že auto vyjde zhruba na 500 000 amerických dolarů, v přepočtu zhruba 11 milionů Kč. Je to přece jenom nejhezčí auto v historii!

Co autu říkáte? Projeli byste se v něm, kdyby se vám vyskytla možnost? My určitě!

Zdroj: Bloomberg, Top Gear, Classic Car Review, The Guardian, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat