Právě vysíláme

Kočka zesnulého návrháře KARLA LAGERFELDA zdědí neskutečný balík peněz. O takovém bohatství se vám ani nezdá

20. února 2019 10:24
Kočka zesnulého návrháře KARLA LAGERFELDA zdědí neskutečný balík peněz. O takovém bohatství se vám ani nezdá

Zpráva o smrti významného německého návrháře Karla Lagerfelda zasáhla tento týden celý svět.

Krátce po té se objevily spekulace o tom, kdo všechno si rozdělí neskutečné bohatství, které během svého života pětaosmdesátiletý návrhář nashromáždil. A teď se podržte – na seznamu jeho dědiců se vyskytuje i jeho milovaná kočka Choupette, které měl extravagantní designér odkázat neskutečných 200 milionů dolarů!

Neobyčejná Choupette

Říkáte si asi, jestli je vůbec možné, ustanovit dědičkou kočku. Choupette ovšem není obyčejná kočka. Vlastní jednoho bodyguarda, osobního kuchaře a dvě služky.

Když se Lagerfelda na otázku dědictví ve prospěch jeho kočky zeptal loni časopis Numero, odpověděl návrhář, že Choupette na seznamu dědiců samozřejmě nebude chybět. „Nebojte, bude dost na každého,“ uvedl.

Choupette vstoupila do Lagerfeldova života v roce 2011. Původně to byla kočka modelky Baptiste Giabiconi a Karl se o ní staral, když byla modelka na cestách. Po čase se do ní však tak zamiloval, že ji odmítl vrátit.

Může skutečně kočka dědit?

Podle francouzského listu Le Figaro mohou německé zákony podobný finanční krok povolit za předpokladu splnění určitých podmínek. Kočka musí být ustanovena jako oficiální dědic skrze asociaci či nadaci.

Nakonec by to asi nikoho nepřekvapilo. Návrhář byl totiž do své číči naprosto zblázněný. V rozhovoru pro CNN z roku 2013 dokonce přiznal, že kdyby to bylo legální, s kočkou by se oženil. Doslova řekl: „Zatím neexistuje legální cesta pro lidi a zvířata, jak vstoupit do svazku manželského… Nikdy by mě nenapadlo, že se tak zamiluju do kočky.“

Zdroj: metro.co.uk

Proč si lidé z útulků nechtějí adoptovat černé kočky?

Články, které by tě mohly zajímat