Právě vysíláme

Mattel představil kolekci genderově neutrálních BARBIE panenek!

27. září 2019 12:10
Mattel představil kolekci genderově neutrálních BARBIE panenek!

Panenka Barbie už dávno není jen hubenou blondýnkou. V 21. století existují už i plnoštíhlé Barbie a Barbie tmavé pleti. Společnost Mattel však nyní přichází s další novinkou!

Nejslavnější firma vyrábějící populární panenky sleduje současné trendy a chce bojovat proti společenským tabu. Rozhodla se proto představit novou řadu panenek, které nemají přesně určené pohlaví a každé dítě si může zvolit, zda se bude jednat o dívku, či o chlapce. Každá panenka bude mít různé varianty oblečení, doplňků či účesů. Děti tak mohou dát panence krátké či dlouhé vlasy nebo ji obléct do sukně či kalhot. Nová kolekce nazvaná Creatable World bude navíc obsahovat panenky s různou barvou pleti.

„Hračky jsou odrazem kultury, a protože svět nadále slaví pozitivní vliv rozmanitosti, cítili jsme, že je čas vytvořit panenku bez nálepky. Na základě výzkumu společnost vyhodnotila, že děti nechtějí mít diktované rodové normy. Nová kolekce umožňuje všem dětem svobodně se vyjádřit,“ řekla vedoucí desingu Mattelu Kim Culmone. Nové panenky se budou prodávat na prodejním webu Amazon a až výsledky prodeje zjistí, jak moc bude o nové Barbie zájem.

 

Články, které by tě mohly zajímat