Právě vysíláme

Microsoft otevírá první značkový obchod v Evropě. Co všechno nabízí?

11. července 2019 12:10
Microsoft otevírá první značkový obchod v Evropě. Co všechno nabízí?

Americká softwarová společnost Microsoft dnes v Londýně otevírá svůj první značkový maloobchod v Evropě. Zájemcům nabízí vše od herních přístrojů Xbox a tabletů Surface po rozšířenou realitu a lekce práce se sociální sítí LinkedIn. Londýnský obchod je po Sydney a New Yorku teprve třetím značkovým obchodem Microsoftu.

Microsoft se tak přidává k rostoucímu počtu technologických firem, které se původní internetový prodej rozhodly rozšířit i do kamenných obchodů. „Není pochyb o tom, že fyzický obchod je ve skutečnosti velmi dobrý pro výběr fyzických produktů, a proto jsme tady,“ řekl marketingový ředitel Microsoftu Chris Capossela.

Třípodlažní obchod Microsoftu se nachází v centru Londýna, na Oxford Circus, pouze několik minut od londýnského značkového obchodu firmy Apple. Capossela odhadl, že ho může ročně navštívit 86 milionů kupujících a turistů.

Obchod byl navržen tak, aby si v něm každý našel to své – od mladých fanoušků her a studentů, kteří chtějí vylepšit svůj profil na LinkedIn, po malé podniky využívající Office a cloudové služby. Zaměstnanci obchodu dohromady mluví 45 různými jazyky, včetně znakového, poznamenala agentura Reuters.

Microsoft je jednou z mála firem, která si může v Británii dovolit expanzi do kamenných obchodů. Podle průzkumu společnosti PwC se z 500 hlavních tříd v Británii loni vytratilo v čistém vyjádření rekordních 2481 obchodů, protože spotřebitelé dávají přednost nákupům na internetu.

 

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat