Právě vysíláme

První pozlacený hotel na světě má zlaté i záchody!

4. července 2020 13:10
První pozlacený hotel na světě má zlaté i záchody!

Luxusní světový unikát vyrostl v centru vietnamské metropole Hanoj. Postavení hotelu trvalo 11 let. Na pěti tisících metrech čtverečních vznikl blyštivý skvost v empírovém stylu, který je celý pozlacený.

Dekadentní Hotel Dolce Hanoi Golden Lake byl slavnostně otevřen po rozvolnění restrikcí přijatých kvůli celosvětové pandemii koronaviru. Nemovitost patří pod americkou značku Wyndham Hotels. V budově s 25 podlažími a 400 pokoji lze nalézt zlaté dlaždičky, zlatem obkládané stěny, vany a dokonce i záchody. Impozantní je i zlatá blýskavá fasáda, jejíž lesk září široko daleko. Kromě přepychových pokojů hotel svým hostům nabízí několik restaurací, barů nebo střešní panoramatický nekonečný bazén, který je též lemován 24 karátovými zlatými dlaždicemi. Bazén pokrývá více než 200 m² a užijete si z něj nádherný výhled na nedaleké jezero.

Za stavbou stojí developerská společnost Hoa Binh Group„Cestovní ruch je klíčový pro místní ekonomiku, sektor tak musel přijít s atraktivním projektem, který by přilákal turisty. A Hotel Dolce Hanoi Golden Lake jím rozhodně je,“ uvedl šéf developerské společnosti Nguyen Huu Duong.

Jedna noc v hotelu vyjde zhruba na 6 tisíc korun za pokoj.

Zdroj: The Sun

Články, které by tě mohly zajímat