Právě vysíláme

Victoria’s Secret mění tvář. Žádné přehlídky v prádle, tvářemi se staly transgender modelka i fotbalistka

18. června 2021 11:10
Victoria’s Secret mění tvář. Žádné přehlídky v prádle, tvářemi se staly transgender modelka i fotbalistka

Módní značka Victoria’s Secret jde s dobou a mění tvář. Vzhled už pro ni není stěžejní, naopak nyní bude místo módních přehlídek klást důraz na propagaci mimo mola. Jak uvedlo ředitelství společnosti, chce „redefinovat to, co se považuje za sexy“.

Společnost Victoria’s Secret byla v minulosti několikrát kritizována za sexistické a jednotvární módní přehlídky. Svého času přitom byly považovány za nejvýznamnější v módní branži a každý rok je sledovaly miliony lidí.

Před dvěma lety se tehdejší šéf marketingu Eda Razeka nechal slyšet, že by neměly na přehlídkách vystupovat transsexuální modelky, což ho nakonec stálo místo. A právě transgender žena se nyní stala jednou ze sedmi žen, které se mají stát hlavními tvářemi značky. Je jí Valentina Sampaio.

Jak bylo včera oficiálně oznámeno, promovat Victoria’s Secret nově budou fotbalistka Megan Rapinoe a někdejší Miss World Priyanka Chopra Jonas. Dalšími zástupkyněmi jsou plus size modelka Paloma Elsesser, lyžařka Eileen Gu, novinářka Amanda De Cadenet a modelka Adut Akech.

Značka jde s novými trendy a snaží se „redefinovat to, co se považuje za sexy“. Chce klást důraz na to, co si ženy přejí, naopak se chce vyhnout zobrazování žen jako objektů sexuální fantazie mužů. Nově plánuje do svého sortimentu zařadit také módu pro těhotné či sportovní oblečení.

Články, které by tě mohly zajímat