Právě vysíláme

Vychytávky JAMESE BONDA, které můžeš mít i ty

11. listopadu 2015 12:39
Vychytávky JAMESE BONDA, které můžeš mít i ty

V kinech právě boduje bondovka „Spectre“. Ty ovšem nemusíš jen zírat na strhující děj, ale rovnou udělat agenta ze sebe!

Technické lahůdky z dílny britské tajné služby MI6, které využívá její nejznámější a nejschopnější agent s kódovým označením 007, můžeš mít klidně i ty. Samozřejmě to ale něco stojí.

bezplamenný USB zapalovač

Foto: msn.com/Amazon

Začínáme touto nejjednodušší a tím pádem i nejlevnější pomůckou každého správného agenta. Cigárko nebo doutník si můžeš zapálit i bez ohně, jehož světelný odlesk by tě mohl prozradit. Bezplamenný zapalovač si nabiješ v USB slotu počítače a pořídíš ho už od 2 doláčů (50 kaček).

agentské pero

Foto: msn.com/Open24Seven

Je to už trochu profláknuté, ale pořád to funguje. Do klopy saka si dáš pero a v něm zabudovaná kamera nahrává video i pořizuje fotky. Podle kapacity baterie a velikosti zabudované paměti to může být i klidně víc než dvě hodiny. Cena začíná už od 30 dolarů, tedy 750 korun.

rentgenové brýle

Foto: msn.com/BMW

X-ray brýle ti sice neumožní vidět skrz ženské šaty jako v bondovce Jeden svět nestačí, ale díky vývojářům z BMW ti zajistí aspoň „průhlednost“ tvého auta. Uvidíte, co se děje venku kolem tvého Mini Cooperu, obraz ti zprostředkují vestavěné kamery a senzory. Tahle vychytávka je zatím ve stádiu demoverze, na trhu však má být už během několika měsíců, maximálně roku.

vznášedlo Jetpack

Foto: msn.com/Martin Aircraft

Tak a tímto jsme se už definitivně přehoupli do kategorie vychytávek pro horních deset tisíc. Ale jestli někde máš přebytečných 150 tisíc dolarů (3,78 milionu Kč), tak je nevyhazuj za rádoby luxusní auto, které stejně létat nebude umět. To ti zajistí Jetpack, známý třeba z bondovky Thunderball. Do vzduchu se můžeš vznést až na 30 minut při rychlosti přes 70 km/h.

podvodní auto

Foto: msn.com/Rinspeed

O ceně tohohle konceptu už radši pomlčíme a zaměříme se na jeho technické detaily. Švýcarský výrobce Rinspeed u svého modelu sQuba uvádí ponor až do hloubky 10 metrů, plně zabezpečený palubní systém přívodu kyslíku a možnost dosažení rychlosti až k 80 km/h.

Tak už máš jasno o své agentské kariéře? Třeba tě naladí agentská muzika.

Články, které by tě mohly zajímat