Právě vysíláme

Herečka ANGELINA JOLIE slaví 40. narozeniny

4. června 2015 14:15
Herečka ANGELINA JOLIE slaví 40. narozeniny

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie slaví čtyřicátiny. Má za sebou i temnou minulost a snahu vymykat se konvencím.

Často bývá označována za nejkrásnější ženu světa, se svým manželem Bradem Pittem tvoří dokonalý hollywoodský pár, kterému se přezdívá „Brangelina„.

Mnoho let se věnuje humanitárním aktivitám, je činná v OSN a britská královna jí dokonce udělila šlechtický titul

Malou roli ve filmu získala již ve svých sedmi letech, herecké kariéře pak dala v 16 letech přednost před modelingem. Svoji první velkou roli získala v roce 1993 v nízkorozpočtovém sci-fi snímku Cyborg 2 – Skleněný stín. Hvězdu z ní udělal až kriminální thriller Ruce od krve (1997). Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, Jolie obdržela dva Zlaté glóby za televizní filmy z let 1997 a 1998.

 

Angelina v roce 1994

Angelina Jolie se narodila v Los Angeles do rodiny známého herce Jona Voighta a již od raného mládí se snažila vymykat konvencím. Jako teenagerku ji začala fascinovat černá magie a věci kolem smrti, prý za to mohla její první láska. Dokonce opustila školu a prohlásila, že se chce stát ředitelkou pohřebního ústavu. Nevyhýbala se ani experimentům s drogami.

„Miluji kapky horkého vosku na rozdychtěné kůži, rány od důtek, pouta a řetězy,“ svěřila se zase novinářům se svými oblíbenými sexuálními praktikami.

S exmanželem Billym Bobem Thorntonem si dokonce brala do postele živého hada. Také s prvním mužem Jonnym Lee Millerem, kterého proslavila role Chcípáka v Trainspottingu a za něhož byla vdaná v letech 1996 až 1999, Angelinu spojovala záliba v sadomasochistickém sexu. Prožila také lesbický románek s herečkou a modelkou Jenny Shimizuovou.

 

Experimentovala i s barvou vlasů

Od roku 2005 je jejím partnerem hollywoodský krasavec Brad Pitt, kterého si v srpnu 2014 na francouzském zámku Miraval vzala. Seznámili se při natáčení akční komedie Pan a paní Smithovi a po Bradově boku se Angelina zklidnila a vyzrála. Společně vychovávají šest dětí: Maddoxe a Zaharu adoptovala Angelina, společně si osvojili Paxe-Thiena, poté se narodila Shiloh a dvojčata Knox a Vivienne.

Za práci v boji proti sexuálnímu násilí ve válečných zónách ji loni v říjnu udělila britská královna Alžběta II. šlechtický titul.

Pozornost médií i veřejnosti vzbudila v roce 2013, kdy podstoupila oboustrannou mastektomii, tedy odstranění mléčných žláz. Učinila tak poté, co u ní lékaři zjistili vyšší riziko onemocnění nádorovým onemocněním těchto orgánů. Na rakovinu zemřely matka, babička a teta hollywoodské herečky. Letos v březnu Jolie oznámila, že si z obavy před rakovinou nechala také preventivně odoperovat vaječníky.

(zdroj: ČTK)

Články, které by tě mohly zajímat