Právě vysíláme

Tahle babička se toho nebojí! Ve svých 104 letech absolvovala seskok padákem

6. října 2023 12:35
Tahle babička se toho nebojí! Ve svých 104 letech absolvovala seskok padákem

Seniorka Dorothy Hoffner přepsala dějiny. Ve svých 104 letech absolvovala seskok padákem a zapsala se do Guinnessovy knihy rekordů. A dokonce už prý plánuje další adrenalinové zážitky!

Američanka Dorothy Hoffner z Chicaga má pro strach uděláno. Z více než čtyřkilometrové výšky absolvovala svůj druhý seskok padákem, což z ní učinilo světovou rekordmanku. Nikdo starší skydiving zatím neabsolvoval. Ačkoliv se mnozí obávali o její zdraví, Hoffner vstoupila do letadla dobře naladěná a vlastně i natěšená.

Seskok absolvovala podruhé, poprvé skočila s padákem ve sto letech. Na rozdíl od prvního seskoku se ale nenechala z letadla vyvést, nýbrž vše zvládla spolu s instruktorem Derekem Baxterem sama. Ve vzduchu strávila zhruba sedm minut. Po přistání jí přátelé přinesli chodítko a ona jim hned nadšeně vyprávěla: „Tam nahoře je to nádherné. Celá tahle zkušenost byla moc příjemná a krásná, nemohlo to být lepší.“

Doposud držela světový rekord Švédka Linnéa Ingegärd Larsson, která absolvovala seskok ve svých 103 letech, a to minulý rok v květnu.

Hoffner nemá adrenalinových zážitků dost a už plánuje další. „Neletěla jsem ještě nikdy horkovzdušným balónem,“ poodhalila další ze svých přání. Tak uvidíme, kdy o čiperné seniorce zase uslyšíme!

Články, které by tě mohly zajímat