Právě vysíláme

32 nápadů pro krásný život, doporučených spisovatelem PAULO COELHO – 1. díl

30. května 2016 16:10
32 nápadů pro krásný život, doporučených spisovatelem PAULO COELHO – 1. díl

Oblíbený brazilský autor knih, plných pozitivní energie, motivujících příběhů a inspirativních myšlenek, sdílí zajímavý seznam tipů pro lepší žití.

Původně tyto lekce dala dohromady spisovatelka a životní koučka Susie Moore. Poskládala je u příležitosti svých dvaatřicátých narozenin, ale svou nadčasovostí pasují do jakéhokoliv životního období. Souhlasíš?

  1. Nikdy v minulosti nebyl lepší čas žít mimořádný život bez omezení.
  2. Když jde o zásadní rozhodnutí, neposlouchej druhé. Odpověď ti dá tvůj vnitřní hlas.
  3. Jak dobře vypadáš, je odrazem toho, jak dobře se cítíš. Naučila mě to Rupa Mehta, „body & soul“ koučka.
  4. Všichni jsme propojení. Jak řekl filozof Mark Nepo, „být člověkem je podívat se tak hluboko do druhého, že v něm rozpoznáš sám sebe.“
  5. Život je lepší, když ho žiješ (ne když mu jen přihlížíš).
  6. Své touhy ber vážně. Jsou všechno, co máš. Slavný lékař a spisovatel Deepak Chopra tvrdí, že „neoddělitelnou součástí každé vášně je mechanismus pro její naplnění.
  7. Abys měl větší jistotu, nemusíš být součástí velké firmy či zaměstnancem. Taková jistota neexistuje, navzdory tomu, co se obecně říká. Více zábavy i peněz můžeš získat, když přijmeš trochu nejistoty. Pozor: většina lidí se raději trápí, ale má „své jisté“. Nemusíš být jedním z těchto lidí. Dělat co tě baví, je ta největší výhra, kterou můžeš získat.
  8. Co nejvíc se směj. Usměvavým lidem se žije mnohem lépe oproti těm, kteří se urážejí nebo zlobí kvůli maličkostem.
  9. Žádej o víc, pokud máš pocit, že si to zasloužíš. Pokaždé. Máš na víc, než si myslíš.
  10. Laskavost je nade vše. Nezáleží na vzhledu, vzdělání, ani jak jsi zajímavý. Bez laskavosti to nic neznamená.
  11. Nedělej si zbytečné starosti. Psycholog Shawn Achor říká, že „nepřízně osudu tě nezasáhnou tolik, jak si myslíš. Tvůj strach z následků je vždycky horší, než samotné následky.
  12. Vizualizuj! Každý den si představuj svůj ideální život. Přibližuj se k němu drobnými krůčky. I ten nejmenší se počítá.
  13. Vždycky měj přehled. V šatníku, mailové schránce, dokumentech, zbytečných přátelích, aplikacích… V jednoduchosti je krása.
  14. Začít můžeš kdykoliv. Pocházím z malého města, rozbité rodiny, otec byl alkoholik, peněz nebylo nazbyt. Pokud ti něco nevyhovuje, tím spíš to dokážeš změnit. Co právě prožívaš je dočasné (v dobrém i zlém).
  15. Vzdělání znamená méně, než si myslíš. Ve znalostech je možnost úspěchu, ale zásadní je vlastní tvorba a praxe – tam se naučíš nejvíc.
  16. Nejlepší způsob, jak něco udělat, je pustit se do toho. Zariskovat. Dřív nebo později všichni zemřeme. A jak pravil můj kamarád Sean Behr, „neumírej s myšlenkou, co jsi ještě mohl udělat.“

 

17 nejlepších tetování pro nekonečnou lásku nebo přátelství

Bez sebe nedají ani ránu. Dva psí kamarádi si prokazují lásku neustálým objímáním se

6 důvodů, proč vám sociální sítě zničí vztah ještě předtím, než ho máte

(foto: Shutterstock)

Články, které by tě mohly zajímat