Právě vysíláme

Adept na nejhorší seriál roku? Eliška a Damián baví internet

4. září 2023 14:10
Adept na nejhorší seriál roku? Eliška a Damián baví internet

Televize Prima uvedla v sobotu nový český seriál Eliška a Damián, ve kterém se střetává současnost s osmnáctým stoletím. A ačkoliv o něm televize hovoří jako o vlajkové lodi podzimu, po odvysílání první epizody si diváci neberou servítky. Sociální sítě navíc baví vystřižená scéna, ve které Emma Smetana složí k zemi o hlavu většího, silnějšího muže.

Měl to být hit podzimu. Seriál Eliška a Damián, v němž se prolíná současnost s minulostí, zařadila televize Prima do hlavního sobotního vysílacího času. Otázkou však zůstává, zda po první odvysílané epizodě či několika dalších na obrazovkách vůbec zůstane. Na sociálních sítích totiž zatím schytává pořádnou kritiku.

Diváky pobavila především scéna, ve které Emma Smetana v roli Elišky skolí o hlavu většího, mnohem silnějšího muže. V jejím závěru na plac přibíhá Robert Urban coby Damián, který křičí: „Za tebou, ničemo!“ Video již několik hodin koluje po sociálních sítích a sbírá jedno zhlédnutí za druhým.

Na Twitteru ho okomentoval i vojenský důstojník Ivo Zelinka. „Je třeba vyzdvihnout vysokou kvalitu soubojových scén. Eliška složí stodvacetikilového chlapa technikou „strkanice“, Damián přejde z šermířského souboje do boje se zemí s rychlostí, za kterou by se nemusel stydět ani Bruce Lee,“ napsal. „Tohle jsou fakt tragický herecký výkony. Nejsem si jistej, jestli je to parodie, nebo to myslí vážně,“ uvedl Reakcionář.

Našli se však i takoví, kterým se Eliška a Damián líbí. „Některé recenze a názory mi přijdou přehnané, za mě pěkný oddechový seriál,“ uvedla na instagramu Andrea. „Já se dodívala do konce a těším se na další díl. Jediný, kdo mi nesedí, je pan Šteindler. Ale to je můj osobní problém,“ souhlasila 98hope98.

Seriál vypráví o šlechtici Damiánovi, kterého rodina žene do svatby s pruskou princeznou Frederikou, on by si však rád dál užíval svobodného života. Alchymista Matouš pro něj vymyslí tinkturu, díky níž může cestovat časem. Ocitá se tak v roce 2023, kdy se setkává s Eliškou Mlynářovou, která bojuje o existenci marmeládovny, kterou zdědila po své matce. A ačkoliv Eliška zpočátku považuje Damiána za vyšinutého jedince, později se do něj začne zamilovávat.

Články, které by tě mohly zajímat