Právě vysíláme

Akrobatický rock and roll se po roce vrací na Letnou!

2. října 2019 7:55
Akrobatický rock and roll se po roce vrací na Letnou!

V sobotu 5. října se ve sportovní hale Královka uskuteční mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu Letenský pohár! O co tu jde a proč se máte na co těšit? Vše prozradíme níže.

Nejlepší z nejlepších

Letenský pohár patří k největším událostem celosvětového akrobatického rock and rollu. Že jste o tomto sportu ještě nikdy neslyšeli? Nevadí! Video níže vám ho přiblíží a spolu s ním i letošní akci na Letné.

„Do Prahy se sjedou špičkoví sportovci akrobatického rock and rollu od kategorie juniorů až po královskou kategorii A. Celkem očekáváme účast závodníků z více jak patnácti zemí. K vidění budou formace i páry,“ prozradil Jiří Hais, předseda Českého svazu akrobatického rock and rollu, a dodal: „Během celého dne se divákům představí více než 900 sportovců z Francie, Polska, Ruska, Chorvatska, Maďarska, Německa, České republiky, Slovenska a dalších zemí.“

V „královské“ kategorii A předvedou naši i světoví tanečníci v sestavách 5-6 akrobatických figur, salt a rotací, propojených tanečními kroky. „I v kategorii A přivítáme na parketu absolutní světovou špičku. Tito tanečníci a tanečnice předvádí skutečné vrcholné prvky akrobacie a nádhernou show. Jsme rádi, že je můžeme návštěvníkům představit v hlavní části večera. K vidění budou dvojná salta, gymnastické obraty ve výškách kolem pěti metrů a různé rotační figury – to vše na parketu,“ říká Jiří Hais.

Nejvyšší kategorie A je nominační a závodníci zde budou bojovat o kvalifikaci na Mistrovství světa 2019, které se uskuteční v listopadu v Moskvě.

Nádhernou show určitě předvedou i dívčí formace v juniorské (do 14 let) a seniorské (nad 14 let) kategorii. Na mistrovství světa formací se v obou kategoriích nominovaly čtyři české týmy, které se pokusí konkurovat skvělým výkonům ruských či maďarských skupin.

Vstup dětem do 15 let je zdarma, dospělí návštěvníci zaplatí v předprodeji na webových stránkách Českého svazu akrobatického rock and rollu 250 Kč a na místě 500 Kč.

Program začíná už v sobotu v deset hodin ráno. Nejlepší sportovci se proti sobě ovšem utkají ve velkém finále od 19:00 hodin.

Adresa místa konání je Nad Královskou oborou 1080/51, Praha 7 – Bubeneč.

Více informací naleznete na www.rokenrol.cz a na stránkách soutěže www.letenskypohar.cz.

Články, které by tě mohly zajímat