Právě vysíláme

ALEXANDR OVEČKIN přepsal historii zámořského hokeje během mimořádného večera v NHL

16. prosince 2018 12:10
ALEXANDR OVEČKIN přepsal historii zámořského hokeje během mimořádného večera v NHL

Kapitán týmu Washington Capitals opět prožívá senzační sezónu v NHL a stává se teprve 14. hráčem v historii ligy, který za dva zápasy stihl dát dva hattricky. Pokud se mu to povede znovu, dožene legendárního Wayna Gretzkyho!

Ovečkin je v životní formě

Opora Capitals navazuje na svojí parádní formu z vítězného minulého roku i letos, a to ve velkém stylu. Ovečkin za 31 zápasů za Capitals nastřílel celkem 28 gólů, čímž dorovnal rekord Jaromíra Jágra ze sezóny 1995/96. Pokud se Ovečkinovi podaří dát hattrick týmu Buffalo Sabres v následujícím zápase, stane se Rus teprve třetím hráčem v historii, kterému se tento výsledek povedl. Těmi dalšími jsou Joe Malone (4 hattricky za 4 zápasy) a Wayne Gretzky (3 hattricky za 3 zápasy).

Historický den pro NHL

Kromě Ovečkina slavila velký úspěch i celá NHL. Tento týden se totiž třem týmům podařilo v ten samý večer odvrátit třígólové manko a zvítězit. Washington Capitals díky svému již zmíněnému kapitánovi zvítězili nad Carolinou 6-5 v prodloužení, New Jersey vyhráli nad Vegas Golden Knights 5-4 v prodloužení a Arizona Coyotes zdolali New York Rangers 4-3, také v prodloužení. Je to poprvé od roku 1987 co se takový fenomén v NHL odehrál, a my jsme za to rozhodně rádi! Kdo říká, že hokej v zámoří je přeceněný?

 

Zdroj: NHL, ESPN, Instagram

 

Američtí basketbalisti nevěří, že lidi byli na Měsíci

Články, které by tě mohly zajímat