Právě vysíláme

Američtí teenageři kašlou na FACEBOOK! Co je zajímá víc?

6. června 2018 12:10
Američtí teenageři kašlou na FACEBOOK! Co je zajímá víc?

Facebook je již dlouhá léta známý jako nejpopulárnější sociální síť na světě. Sice nejaktuálnější data svědčí tomu, že se v čele žebříčku sociálních sítích nadále udrží, ale v budoucnu by se vše mohlo změnit. Aspoň ve Spojených státech. ČTĚTE TAKÉ: Zabilo chatování na Facebooku romantiku? 6 důkazů, že ano Podle nejnovějších dat používá Facebook o padesát procent méně Američanů, […]

Facebook je již dlouhá léta známý jako nejpopulárnější sociální síť na světě. Sice nejaktuálnější data svědčí tomu, že se v čele žebříčku sociálních sítích nadále udrží, ale v budoucnu by se vše mohlo změnit. Aspoň ve Spojených státech.

ČTĚTE TAKÉ: Zabilo chatování na Facebooku romantiku? 6 důkazů, že ano

Podle nejnovějších dat používá Facebook o padesát procent méně Američanů, než-li tak bylo už v roce 2015. Hlavní příčinou je podle organizace Pew Research Center to, že puberťáci přechází na Snapschat, YouTube či Instagram. Podle studie, kterou Pew Research Center publikovala, je navíc evidentní, že drtivá většina teenagerů používá chytré mobily jako klíčovou součást jejího života. Skoro 45 % teenagerů totiž v rámci studie přiznala, že je skoro permanentně „online“.

Zdá se, že Facebook čelí veliké výzvě, aby mladé Američany a Američanky znovu zaujal. Nicméně, firma má za sebou těžké období na druhé straně Atlantiku po skandálu s prodejem osobních dat firmě Cambridge Analytica. Dalo se čekat, že vliv této události se negativně projeví na výsledcích firmy. Překvapení je, že největší pokles ucítil Facebook zrovna u mladých a to kvůli jiným důvodům, než byl zmíněný skandál.

Přijde tento odsun uživatelů Facebooku i do Česka? Prospělo by českým puberťákům, kdyby méně používali své chytré mobily? Napište vaše pocity do komentářů!

Zdroj: Pew Research Center

5 zajímavých kuchařek, které musíte sledovat na Instagramu

Články, které by tě mohly zajímat