Právě vysíláme

Anticenu Zlatá malina má i Trumpův právník Giuliani za výstup ve filmu Borat

26. dubna 2021 14:10
Anticenu Zlatá malina má i Trumpův právník Giuliani za výstup ve filmu Borat

Anticeny Zlaté maliny jsou rozdané! Nejhorší herecké výkony byli i ve filmu od australské zpěvačky Sii. Podívejte se seznam těch nejhorších filmů z nejhorších!

Vítězem jedné z kategorií anticen Zlatá malina pro nejhorší filmy se letos stal právník amerického exprezidenta Donalda Trumpa Rudy Giuliani, který nedobrovolně ztvárnil jednu z rolí v pokračování komedie Borat. Několik trofejí získal i snímek Music, za který dostala Zlatou malinu jeho režisérka, zpěvačka Sia, i představitelky hlavních rolí – Kate Hudson a Maddie Ziegler.

Giuliani padl loni do pasti britského komika Sachy Barona Cohena, který za ním poslal falešnou novinářku a nechal ho přitom natáčet skrytou kamerou. Mladá herečka, která ve filmu vystupuje jako reportérka, co se zajímá o Trumpovu reakci na pandemii Covidu – 19, na závěr scény právníka pozvala na skleničku a sundala mu mikrofon. Giuliani si pak lehl na postel a začal si sahat do kalhot, když do pokoje vtrhl Borat a křičel: „Je jí patnáct, je pro tebe příliš stará.“

Právník Giuliani dostal Zlatou malinu za herecký výkon ve vedlejší roli, nejhorším hercem v hlavní roli byl vyhlášen Mike Lindell, šéf americké firmy na výrobu lůžkovin. Ten natočil dokument Absolute Proof (Konečný důkaz), v němž se snažil dokázat tezi o manipulacích u amerických prezidentských voleb. Jeho snímek získal i hlavní cenu.

Vítězi dalších kategorií se stala americká rodinná komedie Dolittle o lékaři, který umí mluvit se zvířaty, a polské erotické drama z produkce Netflixu 365 dní.

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace Golden Raspberry Awards, která má něco přes 1000 členů a volí z nominovaných vítěze on-line. S nápadem udělovat filmové anticeny přišel v roce 1980 kalifornský publicista a filmový fanoušek John Wilson.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat