Právě vysíláme

APPLE chce po 18 letech zrušit iTUNES! Čím ho nahradí?

4. června 2019 11:10
APPLE chce po 18 letech zrušit iTUNES! Čím ho nahradí?

Americká společnost Apple na své každoroční konferenci oznámila obrovskou novinku: firma po 18 letech ruší program iTunes. Populární program, jenž byl jedním z průkopníků ve světě digitální hudby, bude nahrazen třemi odlišnými aplikacemi, které mají podle společnosti zážitek z poslouchání hudby ještě zkvalitnit.

Tři programy

Místo ikonického iTunes si budou uživatelé produktů Apple nyní muset stáhnout tři různé aplikace: Apple Music, Apple Podcasts a Apple TVApple Music a Apple Podcasts údajně nabídnou unikátní výběr hudby a rozhlasových podcastů a Apple TV zase poskytne široký výběr televizních pořadů a filmů – od HBO až po nově vzniklý Apple TV Plus. Nový program, jenž vyrábí i originální filmy a seriály, vypadá zajímavě – už nyní se ke spolupráci s projektem přihlásilo několik velkých jmen ve filmovém průmyslu, včetně Jennifer Aniston, Stevena Spielberga a J. J. Abramse.

Časy se mění

Apple poprvé představil program iTunes v roce 2001. Tehdy se jednalo o naprosto revoluční koncept – lidé mohli uchovávat všechny svoje hudební složky na jednom místě! Program iTunes se postupem času stal jedním z nejikoničtějších aspektů produktů Apple. Zpráva o jeho zrušení zaskočila i rozesmutněla řadu fanoušků.

Technologický gigant Apple se letos chce vydat trochu jiným směrem. Generální ředitel firmy Tim Cook nedávno uvedl, že firma bude upřednostňovat soukromí svých uživatelů.

Měl Apple zrušit iTunes? Udělala firma chybu, že místo jednoho programu chce představit tři? Dejte nám vědět váš názor do komentářů!

Zdroj: BBC, NME, Apple, CBS, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat