Právě vysíláme

APPLE oznámil další obrovský obchodní tah a konkurence se bojí!

10. září 2018 16:10
APPLE oznámil další obrovský obchodní tah a konkurence se bojí!

Americký gigant konečně koupil známý hudební server a ovládne větší podíl trhu s internetovým streamováním, než kdykoliv předtím. O koho se jedná a co to bude znamenat pro konkurenci? Vše vám prozradíme!

Fanoušci značky Apple, máte důvod k oslavě! Firma totiž konečně koupila hudební server Shazam,po schválení od Evropské unie. Její podíl na trhu s hudebním streamováním nadále roste a narušuje vliv konkurence ze Spotify či z Deezeru. Celková částka nákupu činí zhruba 400 milionů amerických dolarů.

Evropská unie proces vyšetřovala od minulého roku a někteří se báli, že firmě nákup neschválí. Jenže nakonec proběhlo vše bez problému a firma z kalifornského Silicon Valley může slavit obrovský úspěch. Apple Music sice zatím značně zaostává za konkurencí v počtu uživatelů, ale minulý rok se firmě povedl a podle nejnovějších dat se Apple bude ke konkurenci čím dál víc přibližovat.

Skvělé hudební streamování si můžete vyzkoušet i vy! Stáhněte si zdarma aplikaci Youradio a nalaďte si hudbu zcela podle vlastního vkusu. Více info najdete na www.youradio.cz.

Zdroj: RollingStone, Mashable, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat