Právě vysíláme

Australanka zkoušela, co úřady dovolí. Pojmenovala své dítě po pervitinu

21. září 2023 16:21
Australanka zkoušela, co úřady dovolí. Pojmenovala své dítě po pervitinu

Australanka zkoušela, co místní úřady povolí, a tak pojmenovala svého syna po pervitinu. K jejímu zděšení matrika jméno schválila.

Kirsten Drysdale pracuje v Austrálii jako novinářka. Konkrétně moderuje pořad What The FAQ, kam jí lidé posílají nejrůznější dotazy, na které se snaží odpovídat. Na jeden však zodpovědět nedokázala. A to, zda mohou dát Australané svému dítěti jakékoliv jméno, nebo zda existují nějaká omezení. A tak se to Drysdale rozhodla otestovat na vlastní kůži.

Když porodila svého třetího syna, pojmenovala ho Metamphetamine Rules, v překladu něco jako „pervitin jede“. Byla si téměř stoprocentně jistá, že jméno úřady zamítnou. Světe div se, nestalo se tak! Dokonce sdílela rodný list dítěte jako potvrzení pro případ, že by jí někdo nevěřil.

Novináři se ptali na matrice v Novém Jižním Walesu, jak je možné, že takové jméno prošlo. Její mluvčí se nechal slyšet, že se stala chyba a úředníci budou novinářce maximálně nápomocní při změně jména jejího syna. Zároveň zavedou přísnější proces schvalování.

Jak Drysdale svého syna pojmenuje, zatím médiím nesdělila. S drogami prý ale rozhodně nic společného mít nebude.

Články, které by tě mohly zajímat