Právě vysíláme

Bizarní svatba: muž se oženil s aligátorem

8. července 2022 9:10
Bizarní svatba: muž se oženil s aligátorem

K bizarní svatbě došlo v městečku San Pedro Huamelula v Mexiku. Tamní starosta se oženil s aligátorem, který byl dokonce převlečený do svatebního. A došlo i na první novomanželský polibek.

Victora Huga Sosy je ženatý muž, tedy – tak napůl. V mexickém městečku San Pedro Huamelula, které čítá devět tisíc obyvatel, je totiž zvykem, že se nově zvolený starosta ožení s aligátorem. Jde o tradiční rituálovou svatbu, během které lid žádá o dostatek deště i jídla. Lidské spojení s přírodou má pak symbolizovat novomanželský polibek.

Sedmileté samici aligátora nechyběly tradiční šaty ani závoj. Přítomná dokonce byla její „kmotra“. „Ode dne, kdy jsem byla zvolena její kmotrou, přemýšlela jsem o tom, co jí obleču na její svatební den. Pro nás je to totiž jedna z nejdůležitějších tradic. Být kmotrou je jakýmsi privilegiem. Mám z toho radost, dělá mě to pyšnou,“ uvedla. Během obřadu pak s dalšími ženami ovívala aligátora klobouky.

Svatba by podle tradice měla farmářům zaručit štěstí a celé obci hojnost. „Žádáme o dostatek deště a jídla, abychom v řece měli ryby,“ uvedl starosta, po jehož sňatku s aligátorkou Alicií Rubí odstartoval slavnostní průvod.

Články, které by tě mohly zajímat