Právě vysíláme

Bizáry české televizní zábavy: Co Čech, to muzikant?!?

10. dubna 2019 10:10
Bizáry české televizní zábavy: Co Čech, to muzikant?!?

Další kapitolou v historii našeho televizního bizáru je nepochybně pořad DO-RE-MI. Tento pokus o lobotomii měl nálepku hudebního pořadu a na obrazovkách běžel od roku 1998.

Pořad DO-RE-MI moderovala hvězdná dvojice – Pavel Trávníček se Sabinou Laurinovou. Koncept tohoto pekla na zemi, které definitivně vyvrátilo sousloví „co Čech, to muzikant“, byl jednoduchý: 6-7 amatérských zpěváků/soutěžících zazpívalo píseň a jejich výkon posléze hodnotila porota. Zvítězil člověk s největším počtem bodů.

V porotě usedly mnohé celebrity té doby, herci, moderátoři, zpěváci… Soutěžící se hodnotil stupnicí od 1 do 10, s tím, že 10 bodů byl nejlepší výsledek. Později přibyl čtvrtý člen poroty, kterého představoval člověk náhodně vylosovaný z publika a stupnice se změnila na 1 a 7 bodů.

Po vyhlášení vítěze, který dostal cenu v podobě nějaké elektroniky (bože můj, kdyby to ti lidé aspoň dělali pro peníze!), bývalo zvykem, že někdo z poroty taky zazpíval písničku. To snad, aby se výbuch televizní obrazovky zajistil s absolutní jistotou.

DO-RE-MI nám dalo několik nezapomenutelných zážitků, například tohle:

P. S.: Ano, i tady se ukázal Slávek Boura!

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat