Právě vysíláme

Bizáry české televizní zábavy: Kdo byli VYVOLENÍ?

5. června 2019 10:10
Bizáry české televizní zábavy: Kdo byli VYVOLENÍ?

Reality show jsou v televizní zábavě samostatnou kapitolou. Myslíme si ovšem, že (minimálně některé z nich) by ve výčtu toho nejšílenějšího, co pro české televizní diváky vzniklo, neměly chybět.

Formáty vycházející ze skutečnosti, známé pod označením reality show, nabízí mnoho prostoru k uskutečnění opravdového bizáru. Často se z toho taky opravdový bizár vyklube. Právě takovým případem jsou i VyVolení. Tahle show běžela na českých obrazovkách poprvé v roce 2005.

Princip tohoto pořadu spočíval v pobytu soutěžících v uzavřené vile, kde se nacházelo mnoho televizních kamer a mikrofonů. Soutěžící se tak nacházeli pod neustálým dohledem, veškeré jejich jednání bylo zaznamenáváno a posléze vysíláno.

Soutěžící si jednou během týdne zvolili někoho, kdo by podle nich měl jít z vily pryč, ten si posléze vybral protivníka, se kterým šel do takzvaného Duelu. Právě v Duelu pak divácké hlasování rozhodlo o tom, kdo vilu opravdu opustí.

Koncept přejala televize ze zahraničí, konkrétně z Maďarska, kde běžela pod názvem Való Világ, v překladu Skutečný svět. Především první řada měla velký divácký úspěch a pro mnoho soutěžících znamenala významné zviditelnění. Ať už to byl vítěz Vladko Dobrovodský nebo Petr Zvěřina. Pořad moderovala Tereza Pergnerová, známá také z hudebního pořadu Eso.

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat