Právě vysíláme

Bizáry české televizní zábavy: Velký bratr tě sleduje

13. června 2019 10:10
Bizáry české televizní zábavy: Velký bratr tě sleduje

Další z bizárů české televizní zábavy má opět formát reality show. Tahle se jmenovala Big Brother. Pořad, který si v zahraničí získal obrovskou popularitu, ale v České republice tolik nezabodoval.

Minule jsme si vzali na paškál reality show VyVolení, která byla poprvé uváděna v Maďarsku. Podobná záležitost vznikla také v Nizozemsku, vytvořil ji John de Mol Jr. a posléze ji rozvinul ve své produkční společnosti. Show se stala nejsledovanějším pořadem hlavního vysílacího času v 70 zemích. Jmenovala se Big Brother.

Koncept reality show je podobný jako u VyVolených: (obvykle) 12 soutěžících žije v domě, kde veškeré dění zaznamenávají kamery. Soutěžící tedy nemají prakticky žádné soukromí, ze soutěže pak vypadávají na základě hlasování diváků. Vítěz získává finanční odměnu.

Na našich obrazovkách show běžela jen jednou a to v roce 2005. Vítězem se stal David „Shrek“ Šín. Jak už bylo zmíněno: soutěž u nás však neměla takový úspěch jako jinde v zahraničí a od konkurenčních Vyvolených dostala ve sledovanosti na frak.

Název soutěže má původ v antiutopistickém románu 1984 od George Orwella. Tam vystupovala postava vládce, který vidí vše a je nazýván Velkým bratrem.

Zdroj: YouTube

 

Články, které by tě mohly zajímat