Právě vysíláme

Byl nalezen bong starý dva a půl tisíce let! Staří Číňané zřejmě kouřili marihuanu při pohřbech

14. června 2019 10:10
Byl nalezen bong starý dva a půl tisíce let! Staří Číňané zřejmě kouřili marihuanu při pohřbech

Už delší dobu víme, že se marihuana kouřila za dob antiky. Ve východní Asii byla marihuana ostatně jednou z nejstarších rostlin, které člověk kultivoval. Nyní jsme svědky dalšího zajímavého objevu.

Archeologové z čínské akademie věd totiž přichází s objevem bongu, který je starý dva a půl tisíce let. Tedy… tehdejší „bong“ samozřejmě neměl tu podobu jakou známe dnes. Technicky šlo vlastně o dřevěnou pánev, za pomocí které se pak vykuřovala místnost během pohřebních ceremoniálů.

Marihuana tedy zřejmě byla součástí rituálů a náboženských ceremoniálů už před dvěma a půl tisíci let. Na místě objevu se prý těchto „pánví“ našlo rovnou deset. Staří Číňané se toho tedy evidentně nebáli… Lidé prý měli sedět v malém stanu a rostlina byla pálena v misce s horkými kameny.

Už v minulosti se objevily teorie, které tvrdily že marihuana měla být v antice kouřena jakou součást očisťujícího rituálu po pohřbu. Jiné zase říkají, že se některé starší národy díky marihuaně pokoušely komunikovat s božstvy. Jak to ale s marihuanou bylo ve skutečnosti, respektive proč ji lidé doopravdy kouřili, se asi nikdy nedozvíme.

Za pomocí této věci lidé kouřili marihuanu ve staré Číně.

 

Zdroj: Leafly, Business Insider

 

Články, které by tě mohly zajímat