Právě vysíláme

České florbalisty čeká klíčový zápas proti Švýcarsku na mistrovství světa!

4. prosince 2018 12:10
České florbalisty čeká klíčový zápas proti Švýcarsku na mistrovství světa!

Česká florbalová reprezentace má před sebou těžký zápas proti Švýcarsku o pozici lídra v základní skupině na mistrovství světa. Po nečekané prohře s Lotyšskem v předchozím kole zápasů budou svěřenci trenéra Petriho Kettunena chtít zlomit neporaženou sérii Švýcarů v turnaji.

Co schází Čechům k prvenství ve skupině?

Legendární boxer Muhammad Ali kdysi pravil, že nic není nemožné. S tímhle přístupem musí čeští florbalisté přistoupit k dnešnímu šlágru proti dosud neporaženému Švýcarsku. Češi mají kvůli včerejší výhře Němců nad Lotyši už jistý postup ze základní skupiny na mistrovství světa. Nicméně, aby postoupili z prvního místa, musí porazit favorizované Švýcary.

Švýcary do dnešního duelu povede ikona světového florbalu, Matthias Hofbauer

Švýcaři představují dosud nejtěžší výzvu pro Čechy na šampionátu. Zástupci země helvetského kříže se s českou reprezentací naposledy na mistrovství světa utkali před dvěma lety, kdy v souboji o bronz vyhráli nad Čechy se skórem 8-5. Češi si tento souboj pamatují dobře a po nevydařeném předchozím zápase proti Lotyšsku si svěřenci trenéra Kettunena budou chtít napravit reputaci před domácími fanoušky v O2 areně.

Český kádr tvoří kombinace mladých hráčů a zkušenějších florbalových jmen. Tým bude dnes večer určitě vzhlížet ke trojici veteránů Milan GarčarMatěj JendřišákMilan Tomašík, která hraje na svém pátém mistrovství světa a patří mezi nejuznávanější jména českého florbalu.

Milan Garčar, opora českého národního týmu

Dokážou Češi dnes večer nemožné a dočkají se prvenství ve skupině? To se dozvíme už dnes večer od 19:30 v pražské O2 areně. Sledujte Instagram a Facebook Evropy 2, kde vám nabídneme fotky přímo ze zápasu. Držte s námi klukům palce dnes večer a po celý šampionát!

Zdroj: Český florbal, Instagram

Sportovci, kteří nechali lidskost daleko za sebou

Články, které by tě mohly zajímat