Právě vysíláme

Co všechno se dělo v zákulisí seriálu HRA O TRŮNY? Nenechte si ujít unikátní GALERII

1. května 2019 13:10
Co všechno se dělo v zákulisí seriálu HRA O TRŮNY? Nenechte si ujít unikátní GALERII

Šílenství kolem seriálu Hry o trůny nekončí, ale naopak pokračuje. A protože víme, že i v České republice se nachází tisíce fandů této fantasy podívané, přinášíme vám dnes fotografické ukázky toho, jak to vypadalo v zákulisí během natáčení všech osmi sérií.

Nejlepší make-up artisti, unikátní lokace, zkušení kostyméři, hromada speciálních efektů, zvířata, kvalitní štáb a ještě kvalitnější herci. To všechno a jistě i mnohem víc bylo zapotřebí k tomu, aby se Hra o trůny stala nejpopulárnějším televizním seriálem současnosti.

Natáčení seriálu bylo náročné nejen po technické stránce, ale i po té finanční. Jedna epizoda totiž stála okolo 6 milionů dolarů. Natáčení se obvykle účastnilo i několik stovek lidí a například tvoření „bitvy Bastardů“ proběhlo za přítomnosti 600 lidí ze štábu, 500 komparzistů, 70 koní a 65 kaskadérů.

Herci si při každém natáčecím dni museli zvyknout na to, že stráví spoustu času v maskérně. Jen vytvoření masky Nočního krále prý trvalo kolem 4 hodin! „Paradoxně mi ten čas v maskérně utíká velmi rychle. Povídám si s maskéry, poslouchám hudbu nebo spím. Naučil jsem se totiž už spát v sedě bez toho, aby mi padala hlava,“ přibližuje Vladimír Furdík, představitel toho největšího zloducha. Mimochodem, věděli jste, že Vladimír pochází ze slovenské Bratislavy?

Kvůli svým rolím se někteří herci museli smířit s tím, že nemohou po dobu natáčení výrazně měnit vzhled. Představitel Jona Snowa, herec Kit Harington, si například nesměl ostříhat vlasy. Sophie Turner měla zase nařízeno, aby si nějakou dobu vlasy nemyla. „Od 5. série po mně začali chtít, abych si vlasy nemyla, což bylo opravdu nechutné. Ve finální sérií nosím paruku, takže jsem si konečně mohla mýt vlasy kdykoliv jsem chtěla. Ale ano, pár let jsem skutečně přežívala s mastnými vlasy. A pěkně to svědilo,“ nechala se slyšet pohledná herečka.

Zajímavostí kolem tohoto úspěšného díla je mnohem víc a zcela jistě si zaslouží vlastní článek. Dnes se však v naší galerii můžete podívat na to, jak to během natáčení vypadalo na place. Jak se herci během pracovních přestávek bavili? Jak vypadal úplně první natáčení den? K jakým scénám bylo potřeba zelené pozadí? To všechno se dozvíte v naší galerii! 🙂

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat