Právě vysíláme

Cristiano Ronaldo znechuceně odstranil Coca–Coly ze stolu, firmu připravil o miliardy

16. června 2021 12:10
Cristiano Ronaldo znechuceně odstranil Coca–Coly ze stolu, firmu připravil o miliardy

Cristiano Ronaldo při pozápasové tiskové konferenci na evropském šampionátu nesnesl pohled na Coca–Coly umístěné před ním na stole a před zraky novinářů je schoval. Značce tím zadělal na problémy, její akcie se téměř okamžitě propadly.

Cristiano Ronaldo dodržuje velmi přísnou dietu. Je známý tím, že nejí žádná smažená jídla a nepije ani sladké nápoje. Když tedy před sebou na pozápasové tiskové konferenci uviděl dvě láhve Coca–Coly, neváhal je ze stolu odstranit a nahradit vodou.

„Pijte vodu!“ nezapomněl ještě Ronaldo vykřiknout. Na jeho gesto reagovala řada sportovců, kteří často jako on propagují značky, jejichž nápoje nejsou v souladu s jejich životním stylem. Nebývá výjimkou, že v plechovkách od energických nápojů mají nalitou čistou vodu.

„Ronaldo je jen jeden,“ okomentoval krok fotbalisty twitterový účet CBS Sports Gozalo. Na to reagovala legenda amerického fotbalu slovy: „Je to, jako by veteráni věděli, co dělají.“

Šestatřicetiletý útočník je svým přístupem k slazeným nápojům proslulý, už v minulosti za jejich pití několikrát vyčinil i svému synovi. „Uvidíme, jestli se z něj stane skvělý fotbalista. Občas pije colu a jí brambůrky, což mě rozčiluje a on to ví.“

Hlavnímu sponzorovi fotbalového EURA svým krokem Ronaldo zadělal na velké problémy. Během hodiny klesla hodnota firmy Coca–Cola o 1,6 %, což je v přepočtu asi 84 miliard korun a propadly se i ceny akcií.

Články, které by tě mohly zajímat