Právě vysíláme

Cyklista slavil dojezd do cíle předčasně: před páskou ho předjel konkurent

5. října 2020 13:10
Cyklista slavil dojezd do cíle předčasně: před páskou ho předjel konkurent

Francouzský cyklista Julian Alaphilippe na letošní závod Lutych-Bastogne-Lutych nebude vzpomínat v nejlepším. Osmadvacetiletý sportovec totiž začal předčasně slavit, čehož využil konkurent Primož Roglič. Ten ho před cílovou čárou ještě stihl předjet!

To zabolí

Slavný francouzský cyklista Julian Alaphilippe si myslel, že po téměř šest a půlhodinovém závodě má vyhráno. Talentovaný sportovec se odtrhl od pelotonu zdánlivě v nejlepší chvíli a cílová páska mu byla na dosah. Jak u cyklistických závodů občas bývá zvykem, Alaphilippe vítězně zdvihl paže a začal se radovat ještě před cílovou páskou. Tohoto zaváhání ovšem využil slovinský cyklista Primož Roglič, který v posledních pár metrech stihl Alaphilippa ještě předjet! Záznam z konce závodu si můžete pustit níže.

Vítězství Rogliče nakonec potvrdily i zpomalené záběry a foto finiš.

Alaphilippe bohužel v závodě dojel nakonec až na pátém místě. Francouzskému cyklistovi byla totiž udělena časová penalizace za příliš agresivní sprint. Osmadvacetiletý rodák z města Saint-Amand-Montrond po závodě prohlásil, že se za svoje dvě chyby nesmírně stydí a už je nikdy v životě neudělá.

Předčasné oslavy se někdy zkrátka nevyplatí!

Zdroj: YouTube, The Sun, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat