Právě vysíláme

Děkovná řeč večera: Herec Brendan Fraser neudržel emoce při přebírání filmové ceny

17. ledna 2023 15:42
Děkovná řeč večera: Herec Brendan Fraser neudržel emoce při přebírání filmové ceny

Hvězdou slavnostního večera Critics‘ Choice Awards, což jsou nejvýznamnější filmové ceny vybírané kritiky, se stal herec Brendan Fraser, který dojal publikum svou děkovnou řečí. Sošku za nejlepší mužský herecký výkon si vysloužil svou rolí ve snímku Velryba.

Brendan Fraser, který zažívá velký filmový návrat, všechny dojal děkovnou řečí, při které neudržel na uzdě emoce. Herec obdržel ocenění za nejlepší mužský herecký výkon ve snímku Velryba. Ve své řeči poděkoval nejen tvůrcům filmu, ale podpořil i ty, kteří se potýkají se stejným problémem jako jeho postava – tedy řeší obezitu a rodinné problémy. „Pokud bojujete s obezitou nebo jste v temnotě, garantuji vám, že pokud se zvednete a uděláte krok vpřed, věci se změní k lepšímu,“ uvedl herec.

Snímek Všechno, všude, najednou, v němž čínská imigrantka ve středním věku prozkoumává paralelní vesmíry, zvítězil v pěti kategoriích. Vedle hlavní ceny obdržel také cenu za nejlepší režii, nejlepšího herce ve vedlejšího roli, nejlepší scénář a nejlepší střih.

Cenu za nejlepší ženský herecký výkon si odnesla Cate Blanchett za ztvárnění fiktivní šéfdirigentky berlínské filharmonie v dramatu Tár. Cenu za nejlepší cizojazyčný film získal indický historický snímek RRR.

Ke Huy Quan

Critics‘ Choice Awards jsou nejvýznamnější filmové ceny vybírané kritiky. Pro nejlepší filmy při nich podle agentury DPA hlasuje přes 500 filmových kritiků z USA a Kanady.

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat