Právě vysíláme

Dělník kvůli pandemii ztratil práci, dnes je hvězdou sociálních sítí. Jeho výraz znají desítky miliónů lidí po celém světě

7. července 2021 14:10
Dělník kvůli pandemii ztratil práci, dnes je hvězdou sociálních sítí. Jeho výraz znají desítky miliónů lidí po celém světě

Jednadvacetiletý dělník Khabane Lame z Itálie přišel minulý rok na začátku pandemie o práci. Začal se věnovat sociálním sítím. Vyplatilo se, stal se jednou z největších hvězd na TikToku.

Khabane Lame pochází ze se Senegalu v Africe. Poté, co přišel o práci se vrátil do skromného bytu k rodině. Přestože jeho otec usiloval, aby si našel nové zaměstnání, Khabane se začal věnovat sociálním sítím.

Vyplatilo se mu to, dnes je jednou z největších hvězd  sociálních sítí. Na TikToku má aktuálně přes 80,7 milionů followerů. Khabane Lame se na sociálních sítích prezentuje pod zkráceným jménem Khaby Lame. Mladík je úspěšný i na dalších platformách, na Instagramu ho sleduje přes 27 milionů lidí.

Úspěch mu zaručila krátká vtipná videa, která jsou založená na absurditě „vychytávek“ některých  prodejců a influencerů, kterých je plný internet. Nad některými “vylepšováky” zůstává rozum stát a Khaby se ve výsledku dobere mnohem jednoduššího, logického řešení se selským rozumem.

Zajímavostí je, že Khaby ve videích nemluví, hlavní roli hraje jeho výraz. „Je to můj obličej a výraz, čemu se lidé smějí,“ uvedl pro The New York Times. Jeho tlumené reakce jsou podle něj „globálním jazykem“.

Zdroj: The New York Times, Instagram, TikTok

Články, které by tě mohly zajímat