Právě vysíláme

Do poroty StarDance léty prověřené tváře. Nemám rád podlézavost, varuje Richard Genzer

26. června 2023 16:09
Do poroty StarDance léty prověřené tváře. Nemám rád podlézavost, varuje Richard Genzer

Už na podzim Česká televize odvysílá dvanáctou sérii StarDance. Bojovat o vítězství budou se svými tanečními partnery například Richard Krajčo, Tereza Mašková, Eva Adamczyková nebo její manžel Marek Adamczyk. Do poroty usednou Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík a Richard Genzer.

Zdeněk Chlopčík je ve StarDance od prvního ročníku. „Vždycky, když dostanu takovou příležitost, je to pro mne výzva. Musím přiznat, že první ročník byl stres. Poprvé před kamerou, přímý přenos, něco říct,“ vzpomíná porotce s tím, že teď už si každý další ročník užívá. Soutěžícím radí: „Nestresovat se a zůstat v klidu.“ A na jakou soutěžní dvojici skutečně rád vzpomíná? „Skvělých soutěžících bylo na parketu opravdu hodně. Za mě nejlepší Aleš Valenta a Taťána Kuchařová.“

Role porotkyně se opět chopí i Tatiana Drexler. Jak uznává, na mladší soutěžící bývá možná o něco přísnější. Proč? „Mají lepší fyzičku. Bývají i lépe mentálně připraveni na to, co je v soutěži čeká. Mě ale baví starší lidé, protože na parket přinášejí mnoho životních zkušeností.“ Kdyby nabídka přišla dřív, určitě by se ráda stala jednou ze soutěžících. „Tak do mých čtyřiceti let. To je podle mě hranice, kdy by si měl člověk uvědomit, že už je židle pro porotce ta lepší volba,“ tvrdí.

V roce 2019 se mezi porotce zařadil Richard Genzer. Sám si soutěží prošel jako tanečník. „Před prvním přímým přenosem jsem měl nervy. Mám sice taneční konzervatoř, ale stejně jsem měl trému. To si pamatuju. A pak je dojemné, když člověk ze soutěže vypadne. A jako porotce jsem se dokonce rozplakal dojetím. Při vystoupení Jana Ciny,“ vzpomíná. A za co si od něj soutěžící mohou vysloužit desítku? „Oceňuju, když má tanec příběh a není to jen bohapusté tancování. Pak ocením uvolněnost a ne urputnost, protože to je vidět.“ Zároveň varuje: „Nenávidím, když vezmou porotu do hry. Třeba, když tancují a dají mi do ruky růži. To vždycky říkám, aby mě nechali na pokoji, že já do choreografie nepatřím. Přijde mi to takové podlézavé.“

Dvanáctá řada StarDance odstartuje 14. října 2023. Do finále se pokusí protancovat Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková, Ivana Chýlková a Jan Tománek, Josef Maršálek a Adriana Mašková, David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná, Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková, Richard Krajčo a Dominika Rošková, Ivana Kubelková a Martin Prágr, Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti, Darija Pavlovičová a Dominik Vodička.

Články, které by tě mohly zajímat