Právě vysíláme

Druhá vánoční pohádka České televize Tři zlaté dukáty ovládla sledovanost na Boží hod

27. prosince 2023 9:21
Druhá vánoční pohádka České televize Tři zlaté dukáty ovládla sledovanost na Boží hod

Druhá vánoční pohádka České televize ovládla sledovanost v průběhu vánočních svátků. Na Štědrý den nás čekala premiéra pohádky Klíč svatého Petra od režiséra Karla Janáka. A na Boží hod ovládla obrazovky pohádka režisérky Mariany Čengel Solčanské Tři zlaté dukáty.

Její filmy možná už znáte. Před devít lety jsme mohli na České televizi zkouknout její první pohádku Láska na vlásku. Druhá, Zakletá jeskyně, měla premiéru v kinech loni. A letos na Boží hod rozšířila vánoční program ČT její třetí pohádka Tři zlaté dukáty.

Pohádka vznikla v česko-slovenské koprodukci, hlavních rolí se ujali slovenští herci Ladislav Béli a Katarína Krejčovičová. Z českých herců se tu setkáme třeba s Jitkou Čvančarovou.

Příběh vypráví o pasáčkovi ovcí Jurajovi, který je ale nesmírně vzdělaný a sečtělý a sní o cestě do Ameriky, ke které potřebuje peníze. Když se mu jednou zatoulá ovečka k ruinám starého hradu, potkává tu tajemnou Julii.

Julie je krásná, ale začarovaná. Tvrdí, že je majitelkou místního velkého panství a hradu. Co už ale nikomu nesmí říct, je fakt, že ji před třemi staletími zaklela její moci chtivá teta. Julie byla nechaná na pospas svému osudu jen se třemi zlatými dukáty, Každých sto let smí nabídnout jeden dukát za své vysvobození.

Juraje potkává s posledním zlatým dukátem v ruce. Je její poslední šancí. Jenže on dukát potřebuje na cestu do Ameriky…

Nahrávání ... Nahrávání ...

 

Články, které by tě mohly zajímat