Právě vysíláme

ELON MUSK vždy pokládá novým zaměstnancům zvláštní hádanku. Uhodnete správnou odpověď?

7. února 2020 16:10
ELON MUSK vždy pokládá novým zaměstnancům zvláštní hádanku. Uhodnete správnou odpověď?

Spisovatel Ashlee Vance prozradil, jak si Elon Musk připravuje svoje zaměstnance na práci ve firmě Space X. Excentrický podnikatel se svoje budoucí zaměstnance prý často ptá na jednu zajímavou hádanku a podle toho usoudí, zda jsou připraveni pod ním pracovat. Jak se s ní poperete vy?

Zajímavá hádanka

Elon Musk patří mezi nejúspěšnější, ale také nejexcentričtější podnikatele na světě. Generální ředitel společnosti Tesla si svoje budoucí zaměstnance vždy pečlivě připravuje a na pohovorech jim často klade docela neobvyklé otázky. Jedna z nejznámějších otázek, které se známý miliardář na pohovorech ptá, je: „Nacházíte se na jednom bodě na planetě Země. Jdete jednu míli na jih, jednu míli na západ a jednu míli na sever. Jste na tom samým místě, odkud jste začali. Kde jste?“

Charismatický podnikatel má prý tuto hádanku v oblibě a na pohovorech pro budoucí zaměstnance společnosti Space X zazněla téměř pokaždé. Jaká je správná odpověď?

Na oblíbenou hádanku existují dvě řešení: Severní pól a Jižní pól. Otázka prý slouží k tomu, aby Musk zkoumal, zda kandidáti na pozice v jeho firmě mají dobrou intuici a zda řeší problémy tak, jak si známý šéf přeje.

Pokud jste uhodli správnou odpověď, tak blahopřejeme, měli byste i Tesly šanci! 😊

Zdroj: Men’s Health, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat